Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bekkestuas blå må få bestå

– Jeg og Bærum Fremskrittsparti vil søke å bevare blåtrikken til Bekkestua, skriver innsenderen.

– Jeg og Bærum Fremskrittsparti vil søke å bevare blåtrikken til Bekkestua, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er stor lokal bekymring rundt blåtrikkens fremtid. 

Vi får høre at det er tekniske utfordringer med å få de nye trikkene som er under konstruksjon til å kunne benytte samme spor og signalsystemer som T-banen. Konklusjonen kan i verste fall bli at fra og med 2024 vil trikken snu på Øraker, uten en gang å sette snuten innenfor Bærum.

Trikken er en viktig brikke i kollektivtilbudet lokalt. Vi har store ambisjoner om en kommune hvor flest mulig reiser kan utføres med andre alternativer enn bil. 

Fylkets arealstrategi definerer Bekkestua som kommunens tredje største utviklingsområde (nettopp fordi det er et knutepunkt for buss, bane og trikk). Utbyggingsplanene vil medføre betydelig befolkningsvekst rundt og på Bekkestua. Det er tross alt ikke bare dagens brukere trikken skal betjene, den skal også være der for fremtidens. 

Derfor er estimater basert på nåværende bruk et dårlig grunnlag for å dømme trikken. Det er vesentlig å ikke bare bevare dagens kollektivtilbud, men å forbedre det.

La det ikke være tvil: Jeg og Bærum Fremskrittsparti vil søke å bevare blåtrikken til Bekkestua.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.