Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bekkestua – en blomst i knapphullet

Artikkelforfatteren skriver pent om Bekkestua sentrum, tross mye byggevirksomhet der om dagen.

FOTO: KNUT BJERKE

Ennå i forandringens tid, smertefullt for naboer, især for beboere i Signaturgården!

Alle der burde få utdelt en tapperhetsmedalje av kommunen! Men, fortvil ikke; de som har sett den siste gateplanen for Gamle Ringeriksvei med sidegater skjønner at dette blir nettopp så fint som Bekkestua vel uttalte som ønsketenkning på sitt årsmøtet i 2016, hele gateløpet omkranses av trær og gatetun til glede for småbarnsfamilier og godt voksne.

Det vi nå må passe på er at det legges opp til en god løsning for trafikken over broen, og tilrettelegging for de syklende, som det jo ønskes mer av. Sist, men ikke minst må vi passe på å tilrettelegge fra gateløpet tydelige veivisere til snarveier, stier og smett som leder til våre grønne lunger på Bekkestua.

Jo mer fortetting, jo viktigere er det å holde de grønne lungene tilgjengelige. «Å gi fra seg førerkortet ble enda et skritt inn i alderdommen, jeg skal si deg det er mange tunge stunder ved å bli gammel. Jeg har ikke vært i mitt elskede Marka på lenge. Heldigvis har jeg oppdaget grøntområdene i gang-avstand fra her jeg bor, og du, jeg kan gå dit på mine ben, bli omsluttet av trær, det er stort det for et gammelt menneske som har gått ut på dato, en dag blir kommunepolitikere også pensjonister og sannsynligvis, da vil de også trenge disse grønne herlighetene», sa Ingeborg, 73 år i NIB sin bok over grønne lunger i velområdene i Bærum i 2007.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.