Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Behovet for ideelle aktører

Lillanna Lindeman Engezelius er adm. dir. ved Godthaab.

Foto: Privat

Vi trenger ideelle aktører, skriver Stein Stugu

Innspillet fra Stugu er på sin plass, men ikke som et element i en konkurranse der «identiteten» til ulike tjenesteytere settes opp mot hverandre.

Med utgangspunkt i framskrivning av befolkningens behov i svært nær fremtid synes diskusjonen som nå pågår å være «antikvarisk».

Dersom vi skal kunne møte fremtidens behov med pasienter og brukere for øvrig i sentrum er det plass for oss alle; offentlige, private og ideelle bidragsytere.

Vi har alle et felles mål om å bistå det offentlig helsevesenet til å løse samfunnets oppgaver og befolkningens behov for et betydelig antall helsetjenester.

Virksomhetenes identitet blir underordnet. Derimot blir virksomhetenes evne til å tilby kvalitet og kompetanse til adekvat pris avgjørende.

Kravspesifikasjoner og bestiller kompetanse er grunnleggende. Kommunen bør verdsette sine potensielle samarbeidspartnere. Bærum kommune både kan og skal stille krav, men ekskludere aktører nå blir å gå med ryggen inn i fremtiden.

Vi må kunne enes om en kulturendring som bidrar til å møte fremtidens utfordringer innen helsetjenester på en god måte – der alle bidrar.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.