Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Behov for strakstiltak for å rekruttere sykepleiere

Asker og Bærum kommuner sliter med å rekruttere sykepleiere til pleie- og omsorgstjenesten.

Asker og Bærum kommuner sliter med å rekruttere sykepleiere til pleie- og omsorgstjenesten.

ILLUSTRASJONSFOTO: TRINE JØDAL

Det er rift om sykepleierne over store deler av landet, spesielt på Østlandet. Hittil har Asker og Bærum kommet dårlig ut av den kampen. Mellom mai og november i fjor utlyste Bærum kommune 117 faste sykepleierstillinger. Kun 40 ble besatt, altså 34 prosent. 

I Asker er situasjonen enda vanskeligere. Kommunen utlyste 77 stillinger i samme periode, men klarte kun å ansette 18 sykepleiere. Det betyr at bare 23 prosent av stillingene ble besatt.

Situasjonen er bekymringsfull, og det er ingen snarlig bedring i vente. Riktignok varslet regjeringen før jul at det skal opprettes 500 nye studieplasser fra kommende høst, men utdanningen er treårig og det vil dermed ta lang tid før man ser resultater av satsingen.

Vi tror heller ikke at økt kapasitet i utdanningen alene er nok til å bedre rekrutteringen på sikt. Andre virkemidler må til for å gjøre sykepleien mer attraktivt. Lønnen er dårlig, og nyutdannede sykepleiere kan vente seg lange og slitsomme arbeidsdager. Ikke rart mange velger å forlate yrket lenge før pensjonsalder.

Vi tror at mye kan oppnås gjennom økt grunnbemanning, høyere lønn og bedre organisering.

Pandemien har åpenbart bidratt til å støvsuge markedet for sykepleiere, men det er ingen grunn til å vente at unntakstilstanden vil opphøre med det første. Asker og Bærum må derfor vurdere strakstiltak som kan bedre rekrutteringen. Aud Hansen, direktør for velferd i Asker, sier til Budstikka at kommunen er i ferd med å lage en plan for hvilken kompetanse de trenger i årene fremover og i hvilket omfang. I Bærum forteller Cecilie P. Øyen, kommunalsjef for pleie og omsorg, at man gjennomfører faglige tiltak og tiltak innenfor ledelse.

Dette er vel og bra, men med respekt å melde neppe spesielt virkningsfullt på kort sikt. Her må det tas konkrete og målrettede grep. Vi tror at mye kan oppnås gjennom økt grunnbemanning, høyere lønn og bedre organisering. 

Når man mister sykepleiere til sykehusene og til Oslo kommune – som bevisst har brukt lønn som lokkemiddel, må også Asker og Bærum gjøre det samme. Ikke minst med tanke på at boutgiftene i de to kommunene er blant landets høyeste. 

Det er også nødvendig å organisere sykepleiernes hverdag slik at de i størst mulig grad bruker tiden på faget sitt og ikke på administrative oppgaver som kan utføres av andre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.