Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Behov for kulturråd

Ikke før har Bærum kommune vedtatt sin kommunedelplan for Fornebu, der befolkningens protester mot en øking av boligtallet fra 6300 til nær 11.000 ble tilsidesatt, før Bærum kulturråd 13. april i innlegget Fornebu som kulturby hopper elegant inn på banen med sine råd.

Bærum kulturråd slår fast at «Inntil nå har arkitekter og planleggere boltret seg med å tegne kvadrater og rette streker. En temmelig perspektivløs debatt om antall beboere har fått lov til dominere debatten inntil kommunedelplan 3 ble vedtatt i kommunestyret i forrige uke.»

Etter denne «perspektivløse debatten», der jeg ikke finner spor av kulturrådets engasjement, kaster rådet seg inn i visjoner om byrommenes viktighet og utforming. Man forledes til å tro at Bærum kulturråd var tilhenger av større byrom. Men enhver med innsikt i rette streker og kvadrater vil skjønne at rommet mellom husene blir kraftig redusert når boligmassen øker fra 6.300 til 11.000 enheter.

Les mer på budstikka.no/debatt

Etter en selvforklarende gjennomgang av kunstens og kulturens betydning for identitet og trivsel, avslutter rådet med at «Fornebu bør søke status som kulturby». Deretter presiserer rådet at «Bærum kulturråd mener byutvikling er mer enn kvadrater og rette streker» og oppsummerer at «Menneskene som skal bo og virke på Fornebu bør snarest tas med på rådslagning for å finne frem til hva som kan være suksessfaktorer for trivsel.» Uten å være helt fortrolig med Bærum kulturråds forhold til Bærum kommune, vil jeg tro at Bærum kommune allerede har utspilt sin rolle som vertskap for rådslagning.

Ideen omFornebu som egen kulturby, og kanskje egen kommune, virker forlokkende. En konstruktiv opptakt vil være å opprette et eget Fornebu kulturråd. Ikke minst fordi det er høyst uklart hvem Bærum kulturråd gir råd til.


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.