Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bedret tilgjengelighet til Skaugumsåsen

– Jeg vil mene Skaugumsåsen er ett av landets og ikke minst Askers mest storslagne utsiktspunkt som kunne sette Asker som friluftslivskommune enda sterkere på kartet, skriver innsenderen.

– Jeg vil mene Skaugumsåsen er ett av landets og ikke minst Askers mest storslagne utsiktspunkt som kunne sette Asker som friluftslivskommune enda sterkere på kartet, skriver innsenderen.

FOTO: KARL BRAANAAS

Kan den storslagne utsikt på toppen av Skaugumsåsen gjøres enda mer tilgjengelig?

Jeg hilser Marianne Aasens innspill om å se på mulighetene for å tilrettelegge «raset»-traseen velkommen. 

For seks-syv år siden tok jeg opp spørsmålet om bedret tilgjengelighet til Skaugumsåsen med avdeling for friluftsaktivitet i Asker kommune. Svaret jeg fikk var at siden området var underlagt meget strenge vernetiltak, var et slikt tiltak vanskelig å realisere og kunne bli underlagt svært strenge krav. 

Det er forståelig, og det er også et poeng at det finnes flere tilrettelagte adkomster til den flotte toppen, både fra Sems-siden og Billingstad-siden.

Men likevel, å kunne «klatre» opp raset fra Sem er en opplevelse i seg selv.

Dagens sti er bratt og utilgjengelig for veldig mange, og det hadde vært spennende å se på muligheten for å tilrettelegge for en bedret og sikrere tilgjengelighet også her. 

Kanskje en enkel sikring med vaier eller tau på ulike deler av traseen kombinert med noen plasserte (sherpa) steiner kunne vært en god start på noe som på lengre sikt kunne utvikle seg videre? Gjerne kombinert med god skilting når det gjelder avstand og vanskelighetsgrad for turen opp.

Jeg vil mene Skaugumsåsen er ett av landets og ikke minst Askers mest storslagne utsiktspunkt som kunne sette Asker som friluftslivskommune enda sterkere på kartet. 

Jeg ser også motargumentene og utfordringene med at området ligger i et landskapsvernområde, men med en skånsom og estetisk tilrettelegging kunne dette blitt et spennende prosjekt.

Gjennom koronaåret 2020 har vi lært å sette enda større pris på den fantastiske naturen og de mange turmålene vi har i vår store vakre kommune. Jeg synes ideen er verdt å forfølge med en utredning, gjerne i samarbeid med frivilligheten og andre private aktører. 

Så får vi ut fra en slik utredning vurdere hva og om det i det hele tatt er mulig å få til noe slikt på vårt tusenårssted.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.