Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Beblokking på Gjettum

– Det var nok flere enn jeg som reagerte på hvor dominerende bygget er blitt sett fra nærmeste nabo, eldreboligene i Gjettumtunet, skriver innsenderen om nye Gjettumkollen barnehage.

– Det var nok flere enn jeg som reagerte på hvor dominerende bygget er blitt sett fra nærmeste nabo, eldreboligene i Gjettumtunet, skriver innsenderen om nye Gjettumkollen barnehage.

Foto: KNUT BJERKE

Formannskapet var på befaring 22. mars i Vallerveien på Gjettum, hvor vi blant annet besøkte nye Gjettumkollen barnehage som er under oppføring. 

Det var nok flere enn jeg som reagerte på hvor dominerende bygget er blitt sett fra nærmeste nabo, eldreboligene i Gjettumtunet. Flere av naboene oppdaget «delegasjonen» vår og ga klart uttrykk for at de følte seg overkjørt.

Da vi behandlet saken i formannskapet 18.12.2020, påpekte jeg at to etasjer med dominerende takoppbygg ville kaste skygge på nabobebyggelsen. Jeg foreslo nedskalering av prosjektet til bygning i én etasje med plass til 60 barn i stedet for 120. 

Dette var i tråd med innspill fra Gjettumtunet Borettslag, som hadde engasjert arkitekt til å utarbeide alternativt forslag. Her var også bygningen trukket lengst mulig vekk fra naboene.

Jeg trakk også frem trafikksituasjonen. Siden dette er en «avlastningsbarnehage», vil mange barn ankomme i minibuss og i privatbiler. Ved levering og henting kan det oppstå trafikkfarlige situasjoner med rygging i området hvor det befinner seg barn.

Så beveget formannskapet seg tvers over Vallerveien til det lille skogholtet med adresse Vallerveien 146. Her skal «Det gode nabolag» komme i form av 64 leiligheter fordelt på blokker på tre og fire etasjers høyde. Jeg tror naboer, og særdeles de to eneboligene på nedsiden, heller vil oppfatte dette som en forringelse av nabolaget.

Ragnar Molland representerer Sp i Bærum kommunestyre og formannskap.

Ragnar Molland representerer Sp i Bærum kommunestyre og formannskap.

Foto: KARL BRAANAAS

Saken ble behandlet i formannskapet 23. mars. Jeg foreslo at reguleringsforslaget skulle avvises, blant annet fordi tomten ligger i et etablert småhusområde som etter arealstrategien skal vernes. 

Som svar på våre spørsmål i saken skriver kommunedirektøren blant annet: «I saksfremlegget har kommunedirektøren vurdert at foreslått regulering ligger i relativt god nærhet til Gjettum stasjon, og slik sett følger arealstrategien om å kunne tillate høyere utnytting nærmere gode kollektivknutepunkt.»

Ut fra dette risikerer man altså å få en fire etasjers blokk i sitt (småhus)nabolag så sant det ikke tar mer enn ti minutter å gå til nærmeste T-banestasjon.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.