Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Båt og tog for politikerne

Asker formannskap skal vurdere tiltak for å få flere passasjerer på hurtigbåten mellom Slemmestad/Vollen og Aker Brygge.

FOTO: KARL BRAANAAS

Formannskapet i Asker skal diskutere båt denne uken, mens kollegene i Bærum tar for seg tog. 

Asker formannskap har møte tirsdag. Blant sakene er tiltak for å styrke hurtigbåten mellom Slemmestad/Vollen og Aker Brygge. Kommunedirektøren foreslår å bruke 17,9 millioner kroner på tiltak for å øke antall passasjerer fra oktober 2020 til oktober 2021, med forbehold om utsatt startdato på grunn av koronasituasjonen.

Tiltakene inkluderer blant annet matebusser, skilting og sykkelparkering ved kaianleggene. 

Kommunedirektøren foreslår dessuten at Asker skal forsøke å inngå avtale med Viken fylke om felles anskaffelse av en utslippsfri båt som kan gå oftere. 

Blant andre saker i Asker formannskap er detaljreguleringsplan for Norcems anlegg i Slemmestad, etablering av en ordning med tilskudd til energitiltak i boliger og en søknad fra Opplysningsvesenets fond (Den norske kirke) om konsesjon på Haugbo gård ved Asker kirke. 

Ringeriksbanen

I Bærum skal formannskapet onsdag diskutere Ringeriksbanen mellom Sandvika og Hønefoss, etter at den statlige reguleringsplanen ble vedtatt i mars. Byggingen av den nye toglinjen kan trolig tidligst starte i 2022. Bærum kommune har i sine høringsuttalelser vært opptatt av blant annet forholdene ved anleggsområdene ved Bjørnegård ungdomsskole og Avtjerna.

Flyktninger

Formannskapet i Bærum skal også blant annet vurdere et forslag fra flere partier om at kommunen skal ta imot flyktninger fra leirene i Hellas. 

I Bærum er det denne uken også møte i hovedutvalg for barn og unge (tirsdag), hovedutvalg for bistand og omsorg (onsdag) og planutvalget (torsdag).

I Viken fylke er det denne uken en rekke møter i fagkomiteene, samt i forretningsutvalget onsdag og fylkesrådet torsdag.

nilsjohan.dahl@budstikka.no

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.