Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Barndomsminne med salamandere

– Ofte var vi i dette området og fant salamandere som vi hadde i et akvarium, skriver innsenderen. Bildet er fra en annen salamander-artikkel i Budstikka.

– Ofte var vi i dette området og fant salamandere som vi hadde i et akvarium, skriver innsenderen. Bildet er fra en annen salamander-artikkel i Budstikka.

FOTO: PRIVAT

Jeg har lest avisartikler om salamandere som ble funnet ved Ballerud. 

I perioden 1983–2005 bodde jeg i Johs Faales vei 68. Da vi flyttet hit i 1983, var jeg 9 år. Noen klassekamerater og jeg lekte mye rundt Ballerud Hagesenter, og en klassekamerat bodde i den samme veien som meg. 

På nedsiden av en stor haug i enden av hagesenteret lå det et lite vann der vi fant mange salamandere. Salamanderne levde her i dette vannet. Om høsten fant vi salamandere under potteplanter som lå lagret på baksiden av hagesenteret. De gjemte seg her om høsten og vinteren da de gikk i dvale. 

Ofte var vi i dette området og fant salamandere som vi hadde i et akvarium.

Jeg har ikke vært i området siden slutten av 80-tallet, så jeg vet ikke hvordan det ser ut der nå, men en som garantert husker dette, er en dame som jobbet ved Anton Sport på Stabekk. 

I dette vannet fant hun mange små andunger etter at andemoren døde, så hun brukte lang tid på å fange alle andungene som hun la i badekaret hjemme. Asker og Bærum Budstikke skrev en artikkel med et bilde.

Jeg bor nå i Oslo og dette er noen av mine barndomsminner fra Ballerud.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.