Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Barna ingen ser

Vi trenger at alle tar godt vare på flokken sin, skriver barnevernssjef Mari Hagve i Bærum.Foto: Bærum kommune

Spredningen av koronavirus betyr unntakstilstand for samfunnet. Isolasjon, karantene og stengte skoler og barnehager over tid - betyr dobbel krise for de barna som har det vanskelig fra før. Barneverntjenesten trenger din bistand for å kunne hjelpe disse barna nå.

I barneverntjenesten mottar vi henvendelser fra barn og ungdom, foreldre, naboer og ansatte i det offentlige som er bekymret for barn som befinner seg i vanskelige hjemmesituasjoner. Nå som utsatte barn er mer hjemme enn vanlig, blir de enda mer sårbare enn ellers. Det er færre som ser dem, snakker med dem, og hjelper dem med trygge baser i sin hverdag.

Trangboddhet, krevende økonomi, og eskalering av alvorlige konflikter mellom foreldre kan gå ut over barna. Det samme gjelder økende bekymringer for å miste jobben, forverring av rus- og psykiske helseutfordringer i redselen for koronavirus, eller vold og overgrep mot barn i hjem der ingen nå ser dem. Alle disse problemstillingene er virkelige, og vi vet at de skjer i bærumssamfunnet.

Vi trenger at alle tar godt vare på flokken sin og overholder myndighetenes restriksjoner for smittevern. I tillegg er det viktig at du kontakter oss hvis du ser, hører eller på annen måte får mistanke om barn og ungdom som kan være i behov av barnevernets hjelp. I en situasjon som nå er det lett å forstå at mange strever, så ikke vær redd for å be om råd. Du kan være forelder selv eller annen familie, en nabo, en lærer, eller en annen viktig person i barnets liv - som merker at noe ikke er som det skal. Barneverntjenesten er på jobb når andre holder stengt, og vi lover å gjøre alt vi kan for å hjelpe.

Du kan gjøre en forskjell som blir helt avgjørende for fremtiden til et barn, selv i en helt uvanlig og vanskelig situasjon for samfunnet.

Barneverntjenesten i Bærum er tilgjengelig hele døgnet. Du kan ringe oss om du er bekymret for et barn på telefonnummer 67 50 47 70. Barn og unge kan også kontakte nasjonalt nummer til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.