Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bandybaner nok en gang

– Alle anlegg får de spillemidlene de har krav på, skriver innsenderen om blant annet Stabekkbanen.

– Alle anlegg får de spillemidlene de har krav på, skriver innsenderen om blant annet Stabekkbanen.

Foto: TRINE JØDAL

Det har vært stort engasjement når det gjelder kunstisbanen til Stabæk. Her er det to prosjekter på én gang. 

Vann og avløp i Bærum kommune skal grave ny hovedledning for vann og avløp. Stabæk IF ønsket samtidig å rehabilitere banen og kjølerørene, og siden anlegget er over 20 år, får man tildelt spillemidler. Det skal både klubben og kommunen være glade for. 

Arne Giving skriver i Budstikka 3. mai at det ikke er klubbens skyld at vann- og avløpsetaten må anlegge ny hovedledning. Det er alle enige i. Han skriver videre noe om at tilgangen til spillemidler er begrenset, og spør om man tar penger fra Hoslebanen og deres anlegg til kunstis og kunstgress.

Det gjør man selvfølgelig ikke. Både Stabæks og Øvrevoll Hosles prosjekter er kvalifisert for spillemidler, som altså kommer fra overskuddet til Norsk Tipping. Det er ikke slik at ett av prosjektene får mindre penger fordi det er to av samme kategori. 

Dag Egil Strømme (H) er leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum.

Dag Egil Strømme (H) er leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum.

Foto: EVA GROVEN

Bærum får sin andel av spillemidlene basert på søknadsbeløpet fra alle innsendte søknader fra kommunen, enten det er kommunale eller private anlegg som skal rehabiliteres eller nybygges. Idrettsrådet, administrasjonen og politikerne i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur lager prioriteringslister, i hovedsak hvert fjerde år, men planen rulleres hvert år, neste gang før sommeren. 

Det er slik at spillemidlene går fra sentralt hold til Viken fylkeskommune, som så fordeler dem ut til kommunene. Det er noe ventetid, men vi i Bærum løfter klubbeide anlegg langt opp på våre prioriteringslister, så man får tildelt midler ganske raskt. 

Alle anlegg får de spillemidlene de har krav på, og kommunen har også ordninger for forskuttering av spillemidler og momskompensasjon til de mest kostbare klubbeide anleggene.

Når det gjelder ønsket om et betongdekke til allsidig bruk på sommerstid, kom det ønsket relativt sent i prosessen. Vi er enige i at det ville være en fornuftig kvalitetsheving av anlegget og klokt når det gjelder forbruk av vann og energi, men nå har Stabæk selv konkludert med at man frafaller dette ønsket grunnet råd fra Norconsult. 

Det handler om både tekniske og økonomiske utfordringer som har dukket opp ved kvalitetskontroll av prosjektet, man ville også risikert at banen ikke ville være klar til sesongstart i oktober/november. 

Vi regner nå med at både Hoslebanen og Stabekkbanen har full drift i november, om det ikke dukker opp nye utfordringer. Vi som blant annet har gleden av å være idrettspolitikere, er fullstendig klar over hvor viktig disse banene er for idretten og for uorganiserte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.