Flere tusen barn og unge spiller bandy i Bærum, og det er en herlig og inkluderende vinteridrett som gir voldsomt mye glede for både barn og voksne.

Les også: For første gang på 20 år er idretten og kommunen uenige

Les også: Toppscoreren tilbake i Stabæk, lover nye mål

Like fullt er dette den eneste idretten som ikke har en egen ordentlig arena å vise til.

Dette selv om Stabæk har 18 norgesmesterskap i sekken.

Det betyr igjen at alle treningsleirer og oppkjøringer til ny sesong må gjennomføres i Sverige med de kostnadene dette medfører for foreldre og klubber hvert eneste år.

Stabæk Fotball er i ferd med å få nytt stadion, ny svømmehall er på tapetet og friidretten får også nye fasiliteter.

Nå er det på tide at vi tar i et tak for en av de mest populære idrettene vi har i Bærum og starter planleggingen og gjennomføringen av en ordentlig bandyhall.

En slik hall vil tiltrekke seg enda mer oppmerksomhet rundt denne idretten, og det er da ingenting i veien for at treningsleirer og oppkjøring til nye sesonger kan legges til Bærum, med de inntektene og den aktiviteten dette vil medføre både for lokale bandyklubber og lokalt næringsliv når barn og unge fra andre steder i landet kommer til Bærum for å benytte seg av lokaliteter, hoteller og butikker.

Jeg skal ikke spekulere i nøyaktig hvor denne hallen bør ligge, det må bli en del av en politisk debatt, men tanken er først og fremst at dette bør være et tilbud til breddeidretten, så får de profesjonelle henge seg på om de ønsker det.

En slik hall vil være til stor glede for våre barn og unge og en idrett som altfor lenge har gått for lut og kaldt vann.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Når vi da i tillegg også kan generere aktivitet og inntekter for lokalt næringsliv så er det merkelig at man ikke har gjort dette tidligere.