Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ballerud får et flott nærmiljøsenter

Haakon Kvenna Veum (H) leder hovedutvalg for oppvekst i Bærum.

Haakon Kvenna Veum (H) leder hovedutvalg for oppvekst i Bærum. 

Foto: KARL BRAANAAS

Formannskapet i Bærum har gått inn for å bygge en flott storstue på Ballerud. Det er bestemt å bygge en skole med flerbrukshall og barnehage på området som før blant annet var parkeringsplass. Det som av mange oppleves som et sammenhengende nabolag mellom Høvikveien og golfbanen er i dag delt i to skolekretser, men får nå sitt egen samlingspunkt i nærmiljøet.

Skolene i østre Bærum er fulle. Det er hyggelig med mange barnefamilier på Høvik, Stabekk, Bekkestua, Haslum og Jar. Samtidig gjør dette at skolene som er utvidet til det maksimale av hva tomtene kan tåle allikevel er fulle. Elever som i dag allerede har kort vei å gå til skolen får enda kortere skolevei når Ballerud skole står klar.

Det er mange viktige sosiale gevinster når naboer går sammen på skole. Barna blir kjent, foreldrene blir kjent, man møtes på juleavslutning og lokalmiljøet møtes til 17. mai feiring, for å nevne noe. Skolene vi bygger i Bærum skal være samfunnshus som er åpne for lokalmiljøet. De skal kunne brukes på kvelden til korpsøving, vel møter, bokklubber og mye mer. Barn og unge får på Ballerud et samlingssted de kan gå til på kort tid.

Da jeg var barn bodde jeg like ved skolen jeg gikk på. Det var alltid noen jeg kjente som lekte i skolegården utenfor skoletid og det var hyggelig å vite at det var lav terskel for å ta med seg en ball og gå til skolegården for å leke.

Jeg vet at flere av naboene på området er bekymret for trafikken. Jeg har møtt flere av dem og har stor forståelse for bekymringen for økt trafikk. Da ønsker jeg å berolige. Elevene på den nye skolen på Ballerud skal gå til skolen. Det er sunt, sosialt og rimelig når det er så kort vei til skolen. Om for mange blir kjørt til skolen er jeg villig til å vurdere bommer der kun de som bor på området eller har spesielle behov får kjøre igjennom.

Ragnar Molland fra Senterpartiet er skeptisk til prosjektet. I Budstikka 4. juni gir han meg kritikk for å ha gått inn for løsningen. Han om det. Det som er bestemt er at vi skal sette av tomt stor nok til å bygge en fire parallell barneskole, en barnehage og en flerbrukshall. Det er tenkt å legge skolen på et område med skrånende terreng så deler av bygget kan legges ned i terrenget.

En flerbrukshall har en kraftig fasade. Derfor ønsket vi ikke legge den på sletten der hagesenteret før lå. Det ville gitt en voldsom fasade mot eksisterende småhus-bebyggelse. Vi legger derfor skolen i skrånende terreng så flere av rommene, som tekniske rom og flerbrukshall, kan legges under bakken. Dette gir også den fordelen at man kan få innganger på flere plan og uteområder på noe av taket til etasjen under.

Det er ennå mange detaljer som ikke er avklart. Vi har tatt stilling til størrelse på tomt og hvor tomten skal ligge, men skolebygget er ikke prosjektert. Vi skal i mange runder få diskutere fasonger, materialvalg, høyder og mye mer som hører med en slik utbygging. Det er viktig for meg at nabolaget får være med å gi sine innspill underveis. Dette skal jo tross alt være deres storstue.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.