Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærums Verk og Lommedalen – viktige utfordringer

En stor utfordring for vår del av Bærum er at vi kun har én vei inn i dalen – og samme vei ut, skriver nestlederen i Bærums Verk og Lommedalen krets av Bærum Høyre.

Foto: Trine Jødal

Bærum kommune har nå ca. 126.000 innbyggere, hvorav ca. 11.–12.000 bor i ovennevnte område. Bærum skal fortsatt være en kommune med variert natur, grønne landskap og varierte tilpassede bomiljøer. Bærum Høyre vil jobbe aktivt for dette i neste kommunestyreperiode.

Tilgang til natur og grøntområder bidrar til å skape gode rammebetingelser for aktivt familieliv, samhold og trivsel. Til stor glede for små og store – sommer som vinter. Derfor er det viktig å bevare denne delen av Bærum slik Sørkedalen er for Oslo.

En stor utfordring for vår del av Bærum er at vi kun har én vei inn i dalen – og samme vei ut. Dette sett i sammenheng med den store tilflyttingen som har vært, har skapt økt belastning på Lommedalsveien, spesielt i morgen- og ettermiddagsrushet. Derfor er det viktig her å ha fokus på bedre sikring av hele veistrekningen inn til Bykrysset. Dette for våre skolebarn, gående og syklister.

Det blir også flere ungdommer i området som sårt trenger et sted å være for å møtes til ulike aktiviteter. Idrettslagene og frivillige organisasjoner gjør allerede en stor innsats, men et breddeaktivitetssenter etablert i samarbeid med disse aktørene er absolutt noe å tenke på og jobbe for.

Likeså blir vi flere eldre også, som ser frem til et sted å gå/møtes til sosialt samvær, ulike tilpassede aktiviteter, gode aktuelle foredrag og forebygge ensomhet som for mange er en stor utfordring.

Vi må derfor ta godt vare på våre små og store seniorsentre, hvorav Lommedalen seniorsenter er et slikt mindre senter av stor betydning for området. Dette må vi bevare og støtte opp om.

Vi er nå seks lokale kandidater på Høyres liste for kommunevalget 2019–2023 med en god yrkesmessig og aldersmessig fordeling. Noen med lang politisk erfaring. Vi som politikere er ombudsmenn for hele Bærums befolkning, også for det området vi kommer fra.

Vi ønsker godt fremmøte og godt valg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.