Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærums bibliotekstruktur

– Det bør snarest etableres bibliotekfilialer på Fornebu og i Lommedalen/Bærums Verk, skriver Finn Hebbe Johnsrud (Sp).

– Det bør snarest etableres bibliotekfilialer på Fornebu og i Lommedalen/Bærums Verk, skriver Finn Hebbe Johnsrud (Sp).

Foto: NILS JOHAN DAHL

I det siste møtet i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum fikk vi forelagt bibliotekmeldingen for Bærum kommune.

Dens beskrivelse av nåsituasjonen sier at vi har hatt en nedgang i utlån til barn og unge. Den forteller også at de som har en bibliotekfilial i sitt nærområde, opprettholder eller øker leseaktiviteten/låneaktiviteten, mens i områder som ligger lenger unna en bibliotekfilial, går låneaktiviteten ned.

Vi i Senterpartiet vil ha tjenester nær deg over hele landet. Derfor la vi frem et forslag på møtet om at det snarest mulig bør etableres bibliotekfilialer på Fornebu og i Lommedalen/Bærums Verk hvor låneaktiviteten er lavest i Bærum. 

Dessverre fikk vi bare med oss Ap og MDG på vårt forslag. 

Vi synes det er underlig at ikke Venstre støttet oss i dette, da de tidligere har gått i bresjen for å få etablert en filial i Lommedalen/Bærums Verk-området. Her var bøkene innkjøpt, men så ble planen stoppet like før hele prosjektet var i mål.

Vi mener nå at tiden er inne for at disse to stedene bør få et eget bibliotek, hvorpå det også kan være et godt møtested for folk i nærområdet.

I tillegg til å etablere nye bibliotekfilialer i disse områdene, bør filialene på Høvik og Eiksmarka pusses opp.

Bærum med sin økende befolkning trenger flere møteplasser hvor folk kan få tilgang til lesestoff både på papir og digitalt. I tillegg bør det gjøres mer aktiv innsats for å få barn og unge til å låne mer fra bibliotekene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.