Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum trenger «stort» Nadderud

Et nytt Nadderud stadion har vært planlagt langs Gamle Ringeriksvei, nederst til venstre på tegningen. – Stabæk Fotball er det største fyrtårnet for glede og entusiasme i kommunen – og et klekkeri for ungdom som vil realisere drømmer, skriver innsenderen.

Et nytt Nadderud stadion har vært planlagt langs Gamle Ringeriksvei, nederst til venstre på tegningen. – Stabæk Fotball er det største fyrtårnet for glede og entusiasme i kommunen – og et klekkeri for ungdom som vil realisere drømmer, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJON: Norconsult

Onsdag 3. mars ble en trist dag for elitefotballen i Bærum. Politikerne, som vi har valgt for at de skal ta beslutninger, besluttet bare at det ikke skulle ta noen beslutning. 

Byggingen av nytt Nadderud stadion ble vedtatt utsatt enda en gang. Dermed skal Stabæk fortsatt være eliteserielaget i Norge med dårligst fasiliteter.

Stabæk er Norges åttende beste fotballag. I stadionstørrelse ligger klubben på 27. plass. Befolkningsgrunnlaget skulle tilsi noe helt annet. Av byer med eliteserielag har bare Oslo (Vålerenga), Trondheim (Rosenborg) og Bergen (Brann) flere innbyggere enn Bærum. Stavanger har like mange, og Vikings stadion tar 16.000 tilskuere.

Likevel har noen av politikerne tatt til orde for at Bærum skal forlate planen om nytt Nadderud stadion langs Gamle Ringeriksvei og heller ruste opp gamle Nadderud til 6.000 tilskuere. 

Hvor lite visjonær er det mulig å være? Får MDG det som de vil, blir det vel også sykkelsti over midtstreken.

Arne Hole synes stadionvedtaket er helt bak mål. – Man må også investere i glede og opplevelser, skriver han.

Arne Hole synes stadionvedtaket er helt bak mål. – Man må også investere i glede og opplevelser, skriver han.

FOTO: PRIVAT

I Asker bygger kommunen ny ishall til Frisk, kostnadsberegnet til 472 millioner kroner, ifølge Budstikka. Kom det overraskende på Bærums politikere at et fotballstadion nødvendigvis må bli en del dyrere? 

Går de grundig inn i prosjektene de skal behandle, eller er forvokste tall i Budstikka nok til at de snur 180 grader i løpet av et kvarter?

Et nytt stadion blir dyrt, trolig 600–700 millioner kroner. Å ja, det er mange sykehjemsplasser, skoler, barnehager og fortau. Men man må også investere i glede og opplevelser. 

Uansett om en del måtte mislike det, så er Stabæk Fotball det største fyrtårnet for glede og entusiasme i kommunen – og et klekkeri for ungdom som vil realisere drømmer.

Det finnes en mulighet for å se ting i perspektiv, og den bør politikerne benytte seg av. Et stadion kan stå i hundre år – vel å merke med litt bedre planlegging, byggekontroll og vedlikehold enn det politikerne har prestert for Kommunegården i Sandvika. 

Etter 29 år måtte den saneres og bygges opp igjen for en milliard. Og nå skal Bærum kommune ut med 95 millioner kroner i året i husleie. Med andre ord vil kommunen på syv år betale mer i husleie enn et nytt Nadderud vil koste.

I Kristiansand bor det 85.000, og Start har et stadion som tar 14.500 tilskuere. Skien har 53.000 innbyggere, og Odd kan invitere 11.700. Slik kan man fortsette helt ned til Mjøndalen, som har et stadion som har plass til bare 4.200. Men der bor det 8.500. Med andre ord er det plass til annenhver innbygger. 

I Bærum bor det snart 130.000, og Stabæk skal avspises med et anlegg som kan huse 6.000 og som umuliggjør internasjonale kamper? Dessuten medfører nytt anlegg på gammel grunn at Stabæk ikke får noen hjemmebane i anleggsperioden.

Men ett lyspunkt er det: Et Nadderud med plass til 6.000 tilskuere vil romme 1.500 flere tilskuere enn stadionet til Jevnaker. De spiller i 4. divisjon. Altså på samme nivå som Bærums-politikerne i denne saken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.