Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum trenger møteplasser

RYKKINN BIBLIOTEK: - Bibliotek og grendehus har åpnet seg inn mot kjøpesenteret, og kundene på senteret inviteres inn i biblioteket, skriver innsenderen. Her fra nyåpning tidligere i høst.

Bibliotekene er viktige møteplasser i Bærum.

Bibliotekene nyttes av innbyggere i alle aldre og med ulik bakgrunn. Man trenger ikke å være betalende medlem i en organisasjon eller betale inngangspenger for å bruke biblioteket.

Les også: Fornebu, møteplasser, sambrukskirke og Høyre

Bibliotekene er og kan videreutvikles som flerbrukslokaler og gi verdifulle møteplasser for flere. Vi kan få til en sambruk med andre offentlige lokaler, med frivilligheten og også med markedsmessige aktører.

Ett eksempel er nyåpningen av Rykkinn bibliotek, hvor bibliotek og grendehus har åpnet seg inn mot kjøpesenteret og hvor kundene på senteret inviteres inn i biblioteket.

Bekkestua er et annet eksempel med torg og kafé, og med flotte møterom.

Vi må være på jakt etter ulike løsninger som er tilpasset ulike steder.

Fornebu står for tur, og her kan sambruk med biblioteket gi store muligheter for en ny og viktig møteplass. Da må brukergrupper inviteres med på en god måte, slik at behov avdekkes, kreativitet utløses og ressurser ses i sammenheng.

I hovedutvalget for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune hadde vi nylig en god orienteringssak om videreutvikling av bibliotekene.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Bærum Arbeiderparti vil gi tydelig støtte til tankene om en fortsatt og forsterket utvikling av sambrukstanken for bibliotekene i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.