Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum trenger en fornyet og ansvarlig boligpolitikk

Kommunen må kreve av utbyggere av større områder, at de også må bygge flere mindre og rimelige boliger som en del av utbyggingen, mener Aps Maj Berger Sæther.

Foto: Trine Jødal

Jeg synes det er viktig at ungene/ungdommene våre kan få etablere seg i oppvekstkommunen sin om de ønsker det, uten å måtte være avhengig av å ha foreldre som betaler. Det er også viktig at folk som jobber i Bærum, som yter oss tjenester her i kommunen, kan ha råd til å bo her, uavhengig av alder, yrkesgrupper, livssituasjon og økonomi. Bærum Arbeiderparti vil gjenreise en aktiv kommunal boligpolitikk.

Bærum skal kjøpe og utvikle boligtomter og eiendom til målrettet utbygging. Vi må sikre at det er mulig å kjøpe bolig i Bærum med normal inntekt. Bærum Arbeiderparti vil prioritere en variert boligutbygging som skaper nærmiljøer der man kan bo hele livet.

Kommunen må kreve av utbyggere av større områder, at de også må bygge flere mindre og rimelige boliger som en del av utbyggingen. Videre må Husbankens muligheter utnyttes for støtte til boligbygging, boliglån og boliger til ungdom, og tilbudet om START-lån må utvides, så flere kan eie egen bolig.

Gode oppvekstvilkår krever trygge bomiljøer. Bærum Arbeiderparti vil legge til rette for et fremtidsrettet lokalsamfunn hvor boliger, møteplasser, flerbrukshus, kollektivtilbud og arbeidsplasser er nær hverandre. Her vil vi ha bilfrie leke- og fellesarealer med åpne møteplasser.

I arbeidet med å utvikle Bærum til et kortreist samfunn, vil Bærum Arbeiderparti øke fortetting og utbygging langs banelinjer og hovedtrafikkårer med gode kollektivmuligheter. Dette må tilpasses eksisterende bomiljø i en helhetlig plan.

For kommunale boliger bør leien reduseres fra gjengs leie med minst 15 prosent. For kommunale bygninger må det gjennomføres et vedlikeholdsløft, der bl.a. eldre barnehager og skoler prioriteres.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.