Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum sykehus må videreutvikles

Høyre-politikeren Hartvig Munthe-Kaas skriver at vi må hegne om vårt lokalsykehus og bidra til at det gis rammer for videre utvikling av et velfungerende tilbud til lokalbefolkningen i Asker og Bærum.

FOTO: EVA GROVEN

Bærum sykehus er en hjørnestein i helsetilbudet til våre innbyggere og en viktig lokal arbeidsplass. Vi må hegne om vårt lokalsykehus og bidra til at det gis rammer for videre utvikling av et velfungerende tilbud til lokalbefolkningen i Asker og Bærum, i tillegg til spesialistfunksjoner for hele Vestre Viken som helseforetak.

Bærum Høyre vil arbeide for at staten sikrer sykehuset et tilstrekkelig investeringsnivå i kommende år. Vi vil arbeide for å opprettholde og styrke Bærum sykehus som fullverdig stort lokalt sykehus med moderne teknisk utstyr, akuttfunksjon og et godt bygningsmessig vedlikehold.

Med nytt sykehus i Drammen kan vi dessverre ikke ta det for gitt at områdefunksjoner som i dag ligger på Bærum, vil få fortsette, og det kan også være usikkerheter knyttet til gjennomføring av et ambisiøst vedlikeholds- og oppgraderingsprogram. Blir det overskridelse ved nye Drammen sykehus, blir det lett til at helseforetaket må finansiere dette gjennom reduksjon av budsjetter for de øvrige sykehusene.

Bærum Høyre vil arbeide for videreutvikling av forskningsavdelingen ved Bærum sykehus. Jeg har selv hatt gleden av å bli fulgt løpende opp av forskningsavdelingen og behørig testet i en seksmåneders periode. Som deltager fikk jeg anledning til å være med i et spennende forskingsprosjekt om medikamentell behandling av oss med litt forhøyet blodtrykk.

Fra jeg tok den første kontakten ved å melde min interesse til ferdig rapport ble levert av de kompetente ansatte ved forskningsavdelingen, ble jeg møtt med en vennlighet og profesjonalitet langt over det jeg hadde forventet. De motiverte og inspirerte meg hele veien, også da jeg satt på ergometersykkelen for å teste mitt maksimalnivå rent fysisk. Forskningsavdelingen er en viktig faktor for at Bærum sykehus fortsatt skal være en attraktiv arbeidsplass.

Vi i Bærum og nye Asker kommune har mye større sjanse for å nå frem med våre ønsker i forbindelse med utviklingen av Bærum sykehus dersom vi står sammen. Kommunene har en god dialog både med ledelsen i Vestre Viken og Bærum sykehus, og det må videreføres. Det tverrpolitisk sykehusvalg for Asker og Bærum har fått gode gjennomslag for sine standpunkter. Ikke minst i forbindelse med gode innspill til det viktige arbeidet med Utviklings- og strategiplan 2035 for Vestre Viken HF.

Jeg håper virkelig at dette utvalget fortsatt blir prioritert av politikere i begge kommuner også når Asker fra nyttår 2020 får et geografisk tyngdepunkt. Med det nye Viken fylke blir det dessuten enda viktige at vi i Asker og Bærum opptrer samlet, blant annet når det gjelder sykehusdekningen for våre innbyggere.

Vi må på nytt slå ring om Bærum sykehus for å opprettholde det som et effektivt lokalsykehus med akuttfunksjon og medisinskfaglige spesialiteter for hele Vestre Viken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.