Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum kommunes skryt av seg selv

– Man bør kunne stille krav til Bærum kommune og kommunestyre, i en kommune som er Norges rikeste, skriver innsenderen.

– Man bør kunne stille krav til Bærum kommune og kommunestyre, i en kommune som er Norges rikeste, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Hvorfor skryter Bærums kommuneadministrasjon så mye av seg selv? Under tilsvarende tittel hadde jeg et innlegg i Budstikka onsdag 26. mai.

Allerede neste dag fikk jeg tilsvar fra Morten Skauge, medlem av mitt tidligere parti Høyre. Jeg har forlatt Høyre siden jeg føler at de, sammen med Arbeiderpartiet, i Bærum er i lommene på utbyggerne. 

Morten Skauge svarer ikke på flere temaer fra mitt innlegg. Det må bety at mye er korrekt.

Hvor mye har kommunen fått betalt av utbyggerne og Oslo kommune for å godta kommuneplan 3 på Fornebu, som øker antall leiligheter med 11.000, noe som tilsvarer en økning på cirka 30.000 innbyggere?

Det var ikke den opprinnelige intensjonen å bygge så tett og høyt som det nå åpnes for. Utbyggingen tilsvarer en by på størrelse med Lillehammer.

Fornebubanen vil de færreste ha. Den har allerede sprukket med over 2 milliarder kroner, og foreløpig kostnadsoverslag viser over 18 milliarder kroner, som delvis skal finansieres med bompenger på bil.

Fornebu-boerne skal ikke kunne dra noen steder med egen bil uten å betale bompenger, i motsetning til resten av innbyggerne i kommunen. Banen kan de svært sjeldent ta hvis de skal til andre steder i Bærum, for eksempel for trening for sine barn. Banen går jo ikke mot Sandvika.

At båten fra Rolfstangen til Oslo ble stoppet av Viken fylkeskommune, må ha en grunn. Mistanken går mot kommunen, som ønsket å fremtvinge en bane. Viken fylkeskommune har antagelig bare fulgt Bærums ønske.

Da kloakkanlegget rant over, var det mye regn, men det er ingen unnskyldning. Regn er ikke noe nytt, så dette har nok skjedd før, uten at kommunen har reagert, eller har holdt problemet skjult.

Videre svarer ikke Morten Skauge et ord om kyststiene. Man har rett til å gå tur langs sjøen, men kyststiene i Bærum er en farse. Rike grunneiere har sørget for at kyststien er oppstykket, sperret og ikke fungerer.

I Oslo har kommunen begynt å rydde opp i dette. Det skjer ingenting i Bærum. Hva er årsaken til det? Følger kommunen pengestrømmen her? Kommunen må så fort som mulig gjøre noe med strandsonene der det ikke er kyststi.

Angående søppel, så bevilger kommunen sikkert penger til opprydding. Jeg tilbød meg å stille opp på frivillig basis for å lage et team som rydder rundt omkring i kommunen, også ved å pålegge grunneiere å rydde på egen grunn.

Kommunen var ikke interessert. Kommunen bryr seg derfor ikke mye om å rydde opp. Dette er ikke unikt for Bærum. Sammenlignet med Sverige er vi et u-land på å holde våre kommuner rene og ryddige.

Kommunestyret ser på seg selv som tilnærmet perfekte, men slik mange ser det er det langt igjen. Man bør kunne stille krav til Bærum kommune og kommunestyre, i en kommune som er Norges rikeste.

La ikke de store partiene fortsette sin overlegne administrasjon av kommunen. Slipp de små til ved neste kommunevalg i 2023.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.