Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum kommune raserer populært turområde

– Bærum kommune har satt i gang storstilt skogshugst på egen grunn og vandalisert store områder i hjertet av turområde rundt Vestmarksetra, skriver innsenderen.

– Bærum kommune har satt i gang storstilt skogshugst på egen grunn og vandalisert store områder i hjertet av turområde rundt Vestmarksetra, skriver innsenderen.

Foto: NILS JOHAN DAHL

Nok en gang demonstreres det er stor avstand mellom liv og lære i Bærum kommune.

Bærum kommune har satt i gang storstilt skogshugst på egen grunn og vandalisert store områder i hjertet av turområde rundt Vestmarksetra.

På den populære turveien fra Vestmarksetra til Gupu/Furuholmen og kommunens eget sted, Nedre Gupu, der mange barn og familier har fått nærkontakt med skogen, er store områder flathugget.

Kommunen skriver på sine hjemmesider blant annet: 

«Kommunen anser å ivareta økosystemene som en del av jobben med å fremme fysisk aktivitet og friluftsliv i kommunen.»

Grunnen er de unike opplevelsesverdiene naturen gir oss – vi kan trekke inn frisk luft, betrakte urørt natur og stille vann, observere forandringene i årstidene, ta inn tidløse kulturlandskap, høre lyden av sildrende bekker og suset i trærne, og kjenne på utfordringene av å bevege kroppen i variert terreng. 

Naturen gir alle aldersgrupper et fristed fra hverdagens overstimulering, og den er en viktig kilde til avkobling og stressmestring.

Skogen rundt den populære turstien er hugget ned med flere hundre meter på begge sider.

Tyrving har mistet et flott område der vi ofte lærer opp rekrutter i kart og kompass.

De populære turorienteringspostene for barn i dette området lå inntil turstien, det tar 20 år før skogen gror opp igjen.

Skoleorientering må finne andre arenaer enn Vestmarksetra, skoleturer til Nedre Gupu kan nå foregå på et gedigent hugstfelt. Det ser ikke engang ut til at kommunen rydder etter seg slik at det i det hele tatt er mulig å gå utenfor den populære turstien.

På kommunens egen hjemmeside med turforslag skriver kommunen om stien til Furuholmen:

«Grønn løype: Gå opp til Nedre Gupu og veien om Furuholmen og som leter etter insekter under barken? Stopp opp og lytt! Kanskje hører du tretåspetten.» 

Dette er nå historie takket være Bærum kommune.

Fortsatt er det noe skog igjen. Jeg oppfordrer Bærum til umiddelbart å stoppe hugsten før det er for sent. 

Se til Oslo kommune på de populære utfartsstedene. De driver skogspleie, ikke hugst, og de rydder all kvist bort for å bedre fremkommeligheten for turgåere, bær og soppsankere.

Har Bærum en tilsvarende plan?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.