Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum har allerede en sang

Hva er det for noe sludder jeg leser i Budstikka 6. mai? At Bærum kommune har utlyst en konkurranse som skal gi oss en ny Bærumsang, fordi Bærum ikke har en offisiell sang allerede? Er kultursjefen og Bærum kulturråd av den oppfatning at «Ja, vi elsker dette landet» ikke var Norges nasjonalsang før Fremskrittspartiet fikk den anerkjent av Stortinget som offisiell nasjonalsang 11. desember 2019?

Bærum har allerede en Bærumsang. Denne er diktet av byggmester L.K. Jacobsen i 1920-årene, og heter «Sang til Bærum». Du kan finne teksten her. Jeg husker godt at vi sang den på skolen og i barndommen, og den er en del av min Bærums-identitet. Det er denne sangen som bør løftes av kultursjefen og kulturrådet.

Bærum er en kommune med veldig mange innflyttere. Det er hyggelig at det er flere som oppdager hvor flott Bærum er – og ønsker å bo her – men som overalt ellers er det viktig å vise respekt for det samfunnet man flytter til. Vi som har vokst opp i Bærum har vokst opp med en Bærumsang, offisiell eller ikke.

De involverte i utlysningen av konkurransen bør ta inn over seg at de tilsidesetter Bærums kulturhistorie ved å avholde konkurransen. Ganske ironisk, egentlig, at de som er satt til å forvalte kulturen i Bærum viser seg å være så til de grader kulturhistorieløse og ignorante overfor Bærums kulturarv.

Mitt forslag er at Bærum kommune avlyser hele konkurransen, og istedenfor bruker premiepengene på en innspilling av «Sang til Bærum». Hvorfor ikke avholde en «B-factor», en konkurranse for å finne et knippe dyktige musikere fra Bærum som kan stå for vokal og instrumentering. 

Slik Morten Wold fra Frp fremmet forslag for Stortinget om at «Ja, vi elsker dette landet» skulle anerkjennes som offisiell nasjonalsang, kommer jeg og Frp til å fremme et forslag i utvalget for miljø, idrett og kultur om å utpeke «Sang til Bærum» som offisiell Bærumsang.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.