Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum er en bygd, ikke en by

– Fakta er at departementet med henvisning til byvekstavtalen har underkjent beslutningen fra et enstemmig kommunestyre om at Avtjerna skal være et fremtidig utbyggingsområde i Bærum, skriver Kjell-Ole Heggland (Pp.

– Fakta er at departementet med henvisning til byvekstavtalen har underkjent beslutningen fra et enstemmig kommunestyre om at Avtjerna skal være et fremtidig utbyggingsområde i Bærum, skriver Kjell-Ole Heggland (Pp.

Foto: KARL BRAANAAS

Høyres gruppeleder Morten Skauge holder forsvarstale for byvekstavtalen i Budstikka 5. mars. Det var på tide at Høyre tar bladet fra munnen.

For det er et betydelig lokaldemokratisk problem, når Høyre i de viktigste prinsipielle sakene i kommunestyret ikke står opp for Bærums interesser, men driver igjennom beslutningene med støtte fra sosialistisk side i politikken. Så også i beslutningen om å inngå en byvekstavtale.

Byvekstavtalen, som Høyre vedtok sammen med blant annet Ap, Sp og SV, er en avtale som påtvinger Bærum å følge arealplanen som er utarbeidet av Osloregionen. 

Avtalen har ført Bærums økonomi inn i en meget vanskelig situasjon med blant annet rekordhøy gjeldsgrad og store nedskjæringsbehov på kommunebudsjettene som resultat. 

I tillegg har det blitt nærmest umulig for unge familier og innbyggere med vanlige yrker og midlere inntekter å kjøpe egen bolig i Bærum.

De negative konsekvensene av byvekstavtalen er mange, men viktigst er det at Bærum ikke lenger er herre i eget hus. Etter at byvekstavtalen ble signert, får ikke Bærum lenger lov til å definere sine egne fremtidige utbyggingsområder. 

Fakta er at departementet med henvisning til byvekstavtalen har underkjent beslutningen fra et enstemmig kommunestyre om at Avtjerna skal være et fremtidig utbyggingsområde i Bærum kommune.

Underkjent et enstemmig kommunestyrevedtak med tilbakevirkende kraft, dere! Så mye for Høyres lovprising av lokaldemokratiet.

Konsekvensen er at det nesten ikke finnes tilgjengelige områder i Bærum hvor det vil være mulig å bygge rimeligere boliger for folk flest.

Man kan jo spørre seg hvorfor Høyre mener at Bærum skal være en by og ikke en bygd? Hvorfor skal Bærum bare bygge på Fornebu, Sandvika og Bekkestua? 

Hvordan i all verden kan Høyre mene at de kan tilby rimelige boliger for folk flest på de mest attraktive boområdene i hele Norge?

Vi har forståelse for at Høyre gjerne vil bestemme i storbyene. De er jo et borgerlig byparti for de rikeste, må vite. Men det fremstår som en underlig løsning at Høyre nå definerer Bærum som en storby.

Høyres gruppeleder stiller spørsmål ved Pensjonistpartiets troverdighet i sin artikkel 5. mars 2021. Vi kan forsikre om at Pensjonistpartiets økende troverdighet og oppslutning i Bærum kun baserer seg på dokumenterbare fakta. Om Høyres gruppeleder Skauges alternative fakta fremstår like troverdig, det overlater vi til velgerne å bedømme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.