Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bærum bak kulissene

Rebecca Tangen vil gjerne takke alle frivillige som hjelper til, både under koronapandemien og ellers.
Foto: PRIVAT

I disse koronatider har flere personer som jobber bak kulissene endelig fått stå fremme på scenen. Helse- og omsorgspersonell blir hyllet, butikkarbeidere blir hyllet, og alle ser endelig innsatsen de gjør i hverdagen. Hverdagsheltene fantes også før korona.

Da jeg gikk på ungdomsskolen i Bærum hilste jeg på, og snakket med damen som gjorde renhold tidlig før skolen startet. Jeg ble bedre kjent med henne enn med rektor. For det er sånn jeg har blitt oppdratt. Til å se de som ikke alltid blir sett. Noe som også er drivkraften til yrket jeg har valgt.

Uansett, dette handler ikke om meg, men om alle de menneskene som jobber hardt i Bærum, bak teppet. De som fortsetter med arbeidet, uten å bli sett, som kanskje ikke heller vil bli sett. De i lokalsamfunnet som går lengre enn det som kreves, de som ikke bare har et arbeid, men også en hobby, en interesse for å hjelpe andre mennesker. Om det er frivillighet i nabolaget, idretten, politikken, omsorgen eller i Forf-organisasjonene (Frivilliges organisasjoners redningsfaglige forum).

Når jeg leser i Budstikka, kommer det i ny og ned opp saker, hvor noen med demens forsvinner ut en tur, eller kanskje er det noen som ikke ønsker å leve lenger. Da er det Forf som er ute og engasjerer seg for å hjelpe. Tenk på det dersom du får noen uniformerte frivillige på eiendommen din, ikke kjeft dem ut, for neste gang kan det være dine nære de leter etter.

Epidemien har ikke stoppet frivilligheten. Innsatsen til de frivillige i Bærum, både før og etter korona, burde vel hylles den og. Vi hjelper hverandre, vi gjør frivillig arbeid, den klassiske dugnaden. Dette frivillige arbeidet oppsto ikke i 2020, det har pågått lenge, og jeg er glad for at vi endelig ser dem. Ofte vil de heller ikke ha noe stor oppmerksomhet for det, fordi de bare vil hjelpe.

Det er nettopp derfor jeg også skriver dette, for selv om de kanskje ikke ønsker oppmerksomhet, så fortjener de anerkjennelse for jobben de gjør. Så til deg som hjelper til, er frivillig, jobber timevis med å hjelpe andre på fritiden, tusen takk!

Selv om du kan føle seg liten i en organisasjon, er din innsats stor.

Jeg ser deg, og jeg ser ikke bare deg i koronatidene, men jeg så deg før. Jeg håper også resten av lokalsamfunnet nå ser deg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.