Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Åstad gård må forbli landbruksområde

– Jordene på Åstad er en nødvendig del av aktiv matproduksjon i området, skriver Ivar Skjulestad.

Foto: KNUT BJERKE

I nåværende kommuneplan for Asker er hovedjordene på Åstad satt av til kirkegård. Det er et rimelig ønske med gravplasser i nordvestre delen av Asker. 

Nå er det slik at arealer til kirkegård finnes det ikke i denne delen av bygda, i hvert fall ikke til den form for kirkegård vi pleier å tenke oss. Det er ikke lovpålagt med kirkegårdsplasser nok i hvert sogn. Selvsagt er det mulig å finne arealer til kirkegårder i Asker kommune som ikke går utover produktivt landbruksareal eller oppleves som uheldig for et stort nabolag. Ut fra nåværende situasjon er det god tid til å finne steder til det.

Jordene på Åstad er en nødvendig del av aktiv matproduksjon i området, en viktig miljøfaktor for et større boligområde hele året og et flott skiområde for nærmiljø, skole og flere barnehager.

Jordene på Åstad må tilbakeføres til LNF-område (landbruk, natur og friluft) ved denne revisjonen av arealplanen for kommunen.

På Budstikkas valgmøte før siste kommunevalg spurte jeg alle partilederne, under debatt om temaet jordvern, om hvilke parti som ville gå inn for å fjerne planene om kirkegård fra Åstad.

Alle partilederne unntatt Høyre ville fjerne kirkegårdsplanene fra Åstad gård.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.