Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Askers plan for klima og miljø

VIL BIDRA: Kommunestyrerepresentant Kjell Sandanger i Pensjonistpartiet i Asker.

Kommunestyret i Asker hadde 13. november temaet «Kommuneplan for klima og miljø» på dagsordenen.

Denne kommuneplanen for klima, energi og miljø innebærer at Asker går inn i en internasjonal avtale om å nå målene i Parisavtalen. Denne avtalen forutsetter at nesten alle verdens land til sammen klarer å begrense klimaendringene ved å redusere de direkte og indirekte utslippene av klimagasser.

Les også: Global oppvarming: Hva dreier det seg egentlig om?

Les også: Askers tilslutning til ordføreravtalen med EU

Lokale, regionale og nasjonale tiltak som kan medvirke til å hindre eller redusere forurensning, støttes fullt ut av Pensjonistpartiet.

Dette er i samsvar med Pensjonistpartiets overordnede miljøkrav om «ren luft, ren jord og rent vann».

Pensjonistpartiet har i sitt «Prinsipp- og handlingsprogram» gått inn for de forpliktelsene Norge må ta i henhold til Parisavtalen.

Vi kan ikke risikere en global oppvarming som blant annet kan – og sannsynligvis vil – føre til heving av havnivået. For kystbyene i Norge vil dette medføre store utfordringer og skade.

Men det kan også bli verre: Land og landområder kan forsvinne og jage befolkningsgrupper på flukt. Vi kan også få et endret klimamønster med mindre matproduktivt areal, noe som i sin tur vil føre til at millioner på millioner av mennesker vil være på flukt eller dør i mangel på mat.

Pensjonistpartiet ønsker ikke en slik fremtid, og det er nødvendig at alle land på kloden deltar for å hindre en slik fremtid.

For Asker kommune er det viktig å bidra på vår lokale måte, og dette kommer klart frem i kommuneplanen som innehar en lang rekke mål og delmål samt en omfattende tiltaksliste for å redusere klimagasser.

Kommunen kan her berømmes for sitt miljøengasjement og kreativitet. Staten må sette alle kluter til og arbeide intenst for å skape fornybar energi.

Det som er positivt i denne lokale diskusjonen, er at det ikke har kommet noen motsigelser fra kommunene Røyken og Hurum på høringsutkastene. Dermed kan denne kommuneplanen inngå i Nye Asker med full kraft.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Pensjonistpartiet støtter rådmannens vurdering av dette viktige temaet og går inn for at denne kommuneplanen for klima, energi og miljø vedtas.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.