Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Askers hjemmesykepleie – best i landet?

– Fantastisk, skriver Olav S. Nedenes (88) om sin erfaring med Askers hjemmesykepleie.

– Fantastisk, skriver Olav S. Nedenes (88) om sin erfaring med Askers hjemmesykepleie.

FOTO: PRIVAT

Stor takk til Asker kommune for en service med hjemmesykepleiere som kan stå som et eksempel til etterfølgelse for andre kommuner. 

Vi er et par på 87 og 88 år, der kona er sterkt bevegelseshemmet og lenket til rullestol hele dagen og med betydelige sårskader på legger og armer. 

Hver vår og sommer flytter vi til landsted på en holme i Asker (tidligere Røyken). Dette hadde ikke vært mulig lenger under normale omstendigheter. 

Men takket være Asker kommunes fantastiske eldreomsorg får vi fortsatt nyte vårt ferieparadis. Pleie- og omsorgsetaten kommer etter behov med én til to pleiere som ikke ser på klokka, men kan arbeide opp til flere timer med blant annet sårbehandling og stell og endog transporthjelp fra holmen ved behov. 

Det er ikke 15–20 forskjellige pleiere som møter opp i løpet av en måned, som i hjemstedskommunen, men kanskje 4-5, som alle er usedvanlig profesjonelle og empatiske. 

Ved spesielle behov, for eksempel hjelp med transport, ordnes dette ved en telefonsamtale med enhetsledelsen dagen før. 

Asker kommune viser en evne til å organisere og tilrettelegge for en behovstilpasset service som brukere i mange kommuner nok bare kan drømme om. Men det lar seg altså gjøre med politisk vilje og godt lederskap.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.