Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Askerparken – hva nå?

– Asker har nok sentrumsnære blokker, men grønne sentrumsnære friområder er en mangelvare, skriver innsenderen om utbyggingsplanene for Askerparken ved Føyka i Asker sentrum.

– Asker har nok sentrumsnære blokker, men grønne sentrumsnære friområder er en mangelvare, skriver innsenderen om utbyggingsplanene for Askerparken ved Føyka i Asker sentrum.

Foto: EVA GROVEN

Vi er naboer til Askerparken. Vi var redd for at det ville bli boligblokker i parken, hvis det ekstraordinære årsmøtet i Asker Skiklubb sa nei til å flytte til Drengsrud. 

Det ble nei – og nå planlegger kommunen blokker i parken. Det gikk fortere enn ventet og stikk i strid med hva «alle» mente, som var for «å bli på Føyka».

Som naboer har vi opplevd alle mulig forslag om parken. Märthamonumentet skulle settes opp i Askerparken, og det skulle bli park. Innbyggerne ble invitert til dugnad for å bygge bro over Drengsrudbekken, og nabolagets barn, som i dag er seniorer, fikk boller og brus for innsatsen.

Det ble bro, men ikke park med monument. Senere er det foreslått alt fra skøytebane til motocrossbane, som heldigvis raskt ble skrinlagt. Utbyggingsplaner er lansert med jevne mellomrom – litt alt etter bakgrunn til diverse ledere i Asker Skiklubb.

Vi ble glade da planene for Føyka/Elvely ble presentert. Askerparken skulle forbli park. Endelig skulle det bli ro om parken. Skiklubben og kommunen hadde en avtale. Kommunen kjøpte erstatningstomt på Drengsrud, og alt gikk litt på skinner.

Så kom motstanden. Sterke og sentrale krefter mente at Asker Skiklubb måtte forbli på Føyka.

Det ble lansert mange argumenter mot å flytte. 90 mål på Drengsrud var for lite mot klubbens 50 mål på Føyka. Det ble mye om hvor bra det skulle bli på Føyka, og kommunenes eiendom ble tatt med i sammen slengen.

Selv om det i alle dokumenter vistes at skiklubben bare eide 50 prosent av det regulerte området ble «fortellingen» litt trumpsk. Flere som stemte nei til å flytte til Drengsrud, er nå overrasket over at skiklubben ikke er grunneier i Askerparken.

I perioden før det ekstraordinære årsmøtet tok vi opp at det kommer til «å bli blokker i parken» om det blir et nei til å selge og flytte. Blant annet tok vi dette opp med Asker Stasjon og Omegns vel. Det trodde ingen på. Reguleringen var jo klar. 

Men hvor naiv kan en være? Asker kommune hadde brukt tid, ressurser og prestisje på planene om Føyka/Elvely. En behøver ikke å være geni for å tenke seg at noen i kommunen ville tenke at «parken er vår sentrumsnære eiendom – der kan vi bygge når skiklubben sier nei til å flytte».

Og nå planlegger kommunen for blokker ved hjelp av Asker Fotball.

Fotballen var for å selge Føyka og flytte til Drengsrud. Med et salg ville det også fulgt med penger – mye penger til klubben og gruppene. 

Det overrasket mange at årsaken til at Asker kommune kunne presentere en mulighetsstudie om boligblokker i Askerparken så fort og raskt, ble oppgitt å være fotballens villighet til å flytte til Drengsrud. 

Uansett, håper vi at Asker kommune når de snart skal behandle mulighetsstudien om boliger i Askerparken, bestemmer seg for å ta en tenkepause. 

Som naboer observerer vi mange i alle aldre som bruker parken som friområde til alle mulige aktiviteter. Store og små går på ski, går på tur, aker og sklir og klatrer i trærne, og fire rådyr leker om kvelden. 

I dette koronaåret har aktiviteten økt i parken. Asker har nok sentrumsnære blokker, men grønne sentrumsnære friområder er en mangelvare.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.