Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Askerparken for Asker-barn

– Bygg en barnehage til i Askerparken i stedet for blokker, skriver innsenderen, som er mor til skihopperen Halvor Egner Granerud. Her hans diplom for skigåing i Føyka barnehage vinteren 2002.

– Bygg en barnehage til i Askerparken i stedet for blokker, skriver innsenderen, som er mor til skihopperen Halvor Egner Granerud. Her hans diplom for skigåing i Føyka barnehage vinteren 2002. 

Asker kommune har nå ute på høring en detaljregulering av Føyka barnehage, for å utvide fra tre til seks avdelinger. 

I 2019 fikk kommunen gjennomført en mulighetsstudie for utvidelse av barnehagen. Den konkluderte med at det ville være mulig å utvide barnehagen, selv om lekeområdet innenfor gjerdet var veldig lite, for barna kunne jo bruke hele Askerparken som tumleplass. 

Det høres jo greit ut, men et problem er at Asker kommune parallelt med dette jobber med en planprosess for å bygge ned hele Askerparken med en massiv blokkbebyggelse med minimalt med grønt rundt.

Marit Egner med gult hår og gule negler ut etter at sønnen tok ledelsen i verdenscupen i hopp.

Marit Egner med gult hår og gule negler ut etter at sønnen tok ledelsen i verdenscupen i hopp.

Foto: Karoline Egner Granerud

Jeg har hatt to barn i Føyka barnehage. Lekeområdet innenfor gjerdet var ikke noe å skryte av, men det var fantastisk at barnehagen hadde tilgang til områder for lek, tur, ski, aking, fotball og mye mer utenfor gjerdet. 

Barna hadde skiene stående i barnehagen hele uka og gikk på skitur støtt og stadig. I Askerparken finnes det fotballbane, akebakke, skileik, hoppbakker, skiløyper, rulleskiløype og en spennende bekk. 

Askerparken brukes også av mange andre brukergrupper til organisert og uorganisert aktivitet, men det har mange andre bekymrede innbyggere skrevet om i Budstikka allerede.

Hva om vi tenker omvendt av det kommunedirektøren gjør? I stedet for å utvide gjerdet til Føyka barnehage utenfor kommunens tomtegrense og tvers over rulleskiløypa slik høringskartet viser, kan vi bevisst bruke Askerparken som en ressurs for flere barnehagebarn.

Men da kan ikke parken bygges ned med blokker. Hvis ordfører og kommunedirektør lytter til innbyggerne i stedet for utbyggerne, kan vi bygge en barnehage til i Askerparken i stedet for blokker. 

En barnehage i det sørvestlige hjørnet av Askerparken kan ha tilgang med bil fra Solbråveien ved Shellstasjonen. Den vil være lett tilgjengelig via gangvei fra Hagaløkka, Drengsrud, Elvely og sentrum og med bussholdeplass rett utenfor. 

Dette vil gjøre at kommunen kan utnytte Askerparken til oppgaver de er pålagt å tilby innbyggerne, men det vil ikke ødelegge områdets karakter og tilgang for lek og idrett. Askerparken kan myldre av barn på dagtid hele uka.

For å gjennomføre dette, må en selvfølgelig utrede beste plassering av den nye barnehagen og tilpasninger mellom barnehagen og gangveien, rulleskiløypa og fotballbanen. Likevel, det ville gi kommunen noe mer enn «bare» park uten å ødelegge parkområdet.

Et av mine barn tok skiaktiviteten til de store høyder, men selv om ikke alle skal det, så trenger alle barn fysisk aktivitet og tilgang til grøntområder. Flere barnehagebarn i Askerparken vil være en vinn-vinn mellom kommunens behov og innbyggernes behov, som jo bør være de samme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.