Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Askerparken er ikke en park

– Askerparken er en del av idrettsanlegget, skriver innsenderen og viser til blant annet rulleskibanen.

– Askerparken er en del av idrettsanlegget, skriver innsenderen og viser til blant annet rulleskibanen.

Foto: PER SCHANCHE

Askerparken har gjennom mange tiår vært navnet på den øverste delen av idrettsanlegget på Føyka. 

Litt forenklet omfatter området den delen av anlegget som kommuner eier og planlegger skal bli brukt til boliger.

Navnet stammer nok fra da denne delen av anlegget hadde karakter av park. Over tid har det blitt planert stadig flere fotballbaner, og det er anlagt en 4,5 meter bred asfaltert rulleskibane.

Jeg har utsikt til idrettsanlegget fra huset mitt, og jeg har vært et aktiv medlem av Asker Skiklubb. Men jeg bruker ikke området hverken til rekreasjon eller trening. Hovedgrunnen er at asfalt ikke er så bra for mine litt skrøpelige knær.

Jeg er litt forundret over at Askerparken blir fremstilt som en park til rekreasjon for befolkningen. Slik jeg ser det blir området i første rekke brukt til idrett av personer som ikke bor i umiddelbar nærhet. Den store p-plassen midt i området viser nettopp dette poenget.

På avstand gleder jeg meg også over myldrende aktivitet av barn og voksne. Men jeg ser få som bruker området til rekreasjon.

Askerparken er altså ikke lenger en park, men del av idrettsanlegget på Føyka. Området brukes primært til trening av medlemmer av Asker Skiklubb.

Derimot har jeg stor glede at det går skiløyper og myke stier nesten helt til Asker sentrum. Dette sti- og løypenettet bruker jeg til trening og rekreasjon flere ganger i uka året rundt. Når sentrum blir utvidet er det viktig å styrke dette nettet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.