Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker trenger et eldreombud

Kjell Sandanger (bildet) og Per Sletaune i Pensjonistpartiet i Asker skriver at de vil jobbe for et eldreombud i kommunen.

FOTO: KARL BRAANAAS

Vi viser til artikkel i Budstikka den 24. august. «Mange eldre er redde for å si fra». Den samme erfaring har Pensjonistpartiet i Asker i våre institusjoner. Det kommer ikke frem saker i eldreomsorgen som burde ha blitt bedre belyst og fremmet for politikerne i kommunen.

Uansett hvor bra intensjonen er fra den politiske ledelse om en god eldreomsorg, så er en avhengig av å få gode og riktige tilbakemeldinger fra de eldre, pårørende og ledelsen på institusjoner. Det må være et talerør som fanget opp uregelmessigheter av rutiner. Om det er mangel på hjelpepleiere etc., at ikke alt fungerer slik som det skal. Er det etablert et eldre ombud med nøytral politisk tilslutning og helt uavhengig av den kommunale administrasjon. Kan de eldre og pårørende ta direkte kontakt med eldre ombudet og styrke oppmerksomheten om eldres behov. Her gir vi de eldre og pårørende et talerør som kan sette helse- og omsorgstjenestene på dagsorden. Samt ivareta pasientens og brukerens rettssikkerhet overfor spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Eldreombudet i sin funksjon kan varsle direkte til den politiske ledelse om avvik, og som raskt kan løse ureglementerte saker til pasientenes beste.

Kvaliteten i tjenesten blir ivaretatt. Pensjonistpartiet i Asker vil arbeidet for at et eldreombud blir etablert i kommunen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.