SVs næringspolitikk

SV-POLITIKER: -  SV har en aktiv næringspolitikk som legger til rette for verdiskaping og arbeidsplasser, skriver Janne Grøttumsbråten, leder i Asker SV.

SV-POLITIKER: - SV har en aktiv næringspolitikk som legger til rette for verdiskaping og arbeidsplasser, skriver Janne Grøttumsbråten, leder i Asker SV. Foto:

Av

I et innlegg i Budstikka 14. november om KrFs veivalg, skriver Høyres gruppeleder i Asker Kari Sofie Bjørnsen at hun selv har fått en overdose av KrF, kommentarer fra kommentatorer, ulike kategorier av forståsegpåere, partier som skal mene mye om hva andre partier mener eller egentlig sa, og så videre.

DEL

Bjørnsen mener likevel videre i sitt innlegg mye om hva SV mener. Spesielt så skjønner hun ikke at vi ikke skjønner, at næringslivet må ha hensiktsmessige rammevilkår for å drive verdiskaping som er helt nødvendig for å ha noe å fordele til fellesskapet.

Les Bjørnsens innlegg her: Varmt versus kaldt, eller …

Hun skriver også at det virker som om vi tror inntekter skapes av kommunen eller staten.

Det gjør vi selvfølgelig ikke. SV har en aktiv næringspolitikk som legger til rette for verdiskaping og arbeidsplasser, og vi vil opprettholde gode garanti- og finansieringsordninger til norske eksportbedrifter og innføre statlige garantiordninger for etablering av ny industri.

SV mener at en aktiv næringspolitikk krever et målrettet og effektivt virkemiddelapparat som bidrar til innovasjon.

SV vil at det offentlige skal være en aktiv tilrettelegger for å utvikle nye næringer og bedrifter og være en pådriver for jobbskaping i distriktene. Vi vil hjelpe utviklingen av ny teknologi ved å støtte nyskaping med risikokapital i den kritiske startfasen, og at det etableres ordninger som kan løfte frem testanlegg og pilotanlegg for utvikling av ny teknologi.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

SV anerkjenner Bjørnsens rett til å mene noe om vår næringspolitikk, men det hadde vært fint om hun – i tråd med hva hun forventer av andre i forhold til gjensidig respekt – hadde satt seg inn i hva vi mener før hun fastslår at SV ikke skjønner at næringslivet må ha hensiktsmessige rammevilkår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags