Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker Skiklubb eller enda flere boliger i sentrum?

Planene om å flytte Asker Skiklubbs virksomhet fra Føyka for å gi rom for blant annet boligutbygging i Asker sentrum vekker motstand hos artikkelforfatterne. 

ILLUSTRASJON: ADEPT/DARK/ASKER KOMMUNE

Asker Skiklubb - en av Askers betydeligste samfunnsaktører etter krigen - ønsker Asker kommune nå å flytte vekk fra Føyka og ut av det sentrale Asker. I sitt innlegg i Budstikka 8. juli 2019 redegjør rådmannen for hvorfor han mener at Asker Skiklubb bør flytte ut av sentrum og godta det foreslåtte tilbud/alternativ som kommunen foreslår.

Mens kommunens ansatte står i sine stillinger og oppfyller sine pålagte arbeidsoppgaver over en begrenset periode og de folkevalgte likeså, består Asker Skiklubb – og utfører noen av de viktigste samfunnsoppgaver for barn og unges oppvekstvilkår – over svært lang tid – faktisk helt siden 1889.

Mange av oss stiller spørsmål om det er rådmanns oppgave å markedsføre kommunens tilbud – som var omgitt av sekretesse og helt fritatt for høringer under utarbeidelsen – via lokalpressen og andre kanaler for å bevisst påvirke medlemmene i skiklubben før de skal stemme over om skiklubben skal selge sin nåværende eiendom på Føyka i bytte med et noe mindre aktivitetsområde på oppe på Drengsrud.

Når Asker kommunes administrasjon og ledelse velger denne fremgangsmåten for å sikre seg Askers formodentlig dyreste tomt, så er dette selvfølgelig en bevisst handling for å fremme sitt alternativ. Man har dessverre unngått å utrede og å redegjøre for hvilke andre reelle bruksalternativer man kunne tenke seg for dette kjerneområdet på kort og lang sikt. Både skiklubbens medlemmer og Askers befolkningen burde i samskapingens navn ha fått mulighet til å høres i saken.

Man kan også hevde at Asker kommune har forsømt seg ved ikke å ha utrede de helt nødvendige alternativene som vil foreligge for Asker Skiklubb dersom klubbens medlemmer i 2 påfølgende generalforsamlinger vedtar å forkaste forslaget til avtale som foreligger, og velger å fortsette på Føyka som i dag og utvide tilbudet til barn og unge i lokalmiljøet. Det er verd å merke seg at de aktive brukerne eller ikke er hørt eller forespurt.

Det kan også virke som kommunen i sine forsøk på å påvirke Skiklubbens medlemmer, nærmest tar for gitt at avtaleforslaget fremforhandlet av forhandlingsutvalget og Asker kommune alt er «vedtatt». Dette er naturligvis ikke riktig idet Forhandlingsutvalget mandat kun var å fremforhandle et best mulig avtaleforslag sin eier Asker Skiklubb.

Når Rådmannen først har valgt, er han likevel ærlig og oppriktig i det han forteller leserne hva som er viktigst: Å bygge enda flere boliger i Asker sentrum. Barn og unges oppvekstsvilkår og kortreiste aktivitetstilbud i sentrum kommer i annen rekke.

Skiklubbens medlemmer skal i høst stemme over Føyka eller Drengsrud. Og så spørs det i tillegg hva Asker-velgerne mener når de til høsten også skal stemme inn eller ut lokalpolitikerne i «nye Asker».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.