Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker skal være landets beste

Asker kommune har vært flinke til å hente inn tilbud på private tjenester som gir gode tilbud til innbyggerne, skriver artikkelforfatterne.

 

Å gå inn i en valgkamp og skrive noe om noe som faktisk virker, kan virke som en posisjons hyllest av seg selv. Realiteten er likevel den at mye faktisk virker bra i Asker kommune og gjør sitt for at hverdagen går rundt for titusenvis av askerbøringer. Et av suksesskriteriene er at kommunen har vært flink til å hente inn tilbud fra private leverandører som leverer gode tjenester til innbyggerne.

Når LO avdeling Asker og Bærum i disse dager har sendt ut spørsmål til alle de politiske partier legges det ikke skjul på at LO ønsker seg bort fra private løsninger og konkurranse mellom tilbydere.

Asker Frp vil at kommunen skal være den beste på anskaffelser i Norge. Asker ligger godt an, men vi kan bli bedre. For at innkjøp av varer og tjenester skal fungere som det skal kommunen spille med åpne kort og gi innsyn så langt det bare går an. Asker blir bare best ved å spille leverandørene gode. Da må det være et forhold basert på kunnskap om leverandører og markedet de opererer i, og tillit til deres evne til å levere de varer og tjenester de skal levere.

For Frp er varens eller tjenestens kvalitet som teller mest. Ikke bare pris. Skal skattebetalernes midler brukes på kjøp i det private markedet, må det hensynet ivaretas på best mulig måte.

En lang rekke tjenester gjennomføres allerede i dag av private leverandører. Og Askers innbyggere er fornøyd med disse, langt på vei. Venstresidens og LO sin hang mot gamle dager da kommunen var totalleverandør på mange tjenester vil føre til minsket tillit til tjenestenes kvalitet og til kommunen, på en lang rekke områder. De ønsker å drive flinke leverandører bort fra markedet, rett og slett fordi de ikke er kommunalt ansatte. Dette ønsker ikke Asker Frp. Vi har troen på markedet og at det er mulig å finne leverandører som ønsker å levere gode tjenester. Men de skal også vite at kommunen har et ris bak speilet hvis de ikke lever opp til kravene som stilles. Asker Frp erkjenner også sitt arbeidsgiveransvar ovenfor kommunalt ansatte og disse skal også ivaretas, men vi alle blir bedre av en sunn konkurranse.

Asker Frp ønsker å utfordre og utvikle leverandørmarkedet til å levere flere og bedre tjenester for å fylle innbyggernes behov. Vi har mange private leverandører inne i forskjellige oppdrag, og det fordrer at Asker kommune har en anskaffelsespraksis som er forutsigbar og redelig. Skal offentlige midler brukes i det åpne markedet skal det fylle en rekke krav, ikke bare laveste pris.

Asker kommune skal være en servicekommune og der det stilles høye krav til kvalitet på varene og tjenestene som leveres. Vi ønsker åpenhet om hvordan konkurranse virker og at innbyggerne skal ha en lav terskel for å si fra når tjenester som leveres av private leverandører ikke virker. Men dette gjøres ikke ved å stille rigide krav som gjør oss som kommune til en uinteressant kunde. For dem som måtte være i tvil; Asker Frp er fortsatt for konkurranseutsetting.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.