Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker skal være best på vann og avløp

Det som har skjedd på Askøy gjør inntrykk. Torsdag 13. juni var det debatt i Stortinget i forbindelse med behandlingen av folkehelsemeldingen (et dokument som gjennomgår alle statlige tiltak og planer på folkehelseområdet) og situasjonen på Askøy gjorde nok sitt til at rent drikkevann kom opp på dagsorden. Det gjorde inntrykk når stortingsrepresentant Tom-Christer Nilsen (H) fortalte om hvordan livet har fortont seg på Askøy, hvor han selv er hjemmehørende. En kan vanskelig forestille seg hvordan det er å stå i en slik situasjon. Utryggheten en kjenner på når noe så selvfølgelig som drikkevann ikke er trygt. Det unner jeg ingen.

Men dette er en viktig påminnelse om at gode vann- og avløpstjenester ikke kommer av seg selv. Nitid planlegging, fokus på vannkvalitet, ledningsfornyelse, reservekapasitet, renseprosesser og kompetente fagfolk er alle suksesskriterier som skal til.

Vi skal ikke tro at dette ikke kunne ramme oss i Asker. Selv om i alle fall gamle Asker har hatt god orden i eget hus når det gjelder dette, har også vi hatt våre utfordringer, noe styrtregnet i 2016 som fylte mange kjellere og forretningslokaler, bar bud om. Også i Røyken og Hurum er utfordringene svært store og vil bli en krevende kostnad for innbyggerne i den nye kommunen.

Vann- og avløpstjenester er det viktigste kommunene driver med. Uten disse tjenestene stopper det meste opp. Barna våre kan ikke gå i skole eller barnehage. Næringslivet stopper opp. Usikkerhet og utrygghet oppstår da raskt.

I Nye Asker skal innbyggerne være sikre på at de får trygge vann- og avløpstjenester, skriver artikkelforfatteren.

Kommunen er Askers største næringsmiddelprodusent, gjennom eierskapet i Asker og Bærum vannverk. Vannet skal holde høy kvalitet. Hele tiden. Med Askøy i friskt minne og kokepåbudet som nå er utferdiget til 5000 husstander i Hurum, så er det viktig at vann og avløp kommer opp på dagsorden. I Nye Asker kommune skal innbyggerne være trygge på at de får vann- og avløpstjenester som er trygge og stabile.

Asker Frp skal jobbe for at alle askerbøringer får rent vann. Vi skal jobbe for at det finnes god nok brannvannsdekning i hele den nye storkommunen, for slik er det ikke i dag. Vi skal jobbe for at overvannshåndteringen blir bedre og at det som kreves inn i selvkost blir brukt riktig. Vi vil aldri kompromisse om lavere kvalitet på noe som er så viktig som gode vann og avløpstjenester. Her skal Asker være best!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.