Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker skal bli best på eldreomsorg

Artikkelforfatteren påpeker at Asker Arbeiderparti er helt tydelige på at grunnbemanningen i helsetjenestene må økes.

Artikkelforfatteren påpeker at Asker Arbeiderparti er helt tydelige på at grunnbemanningen i helsetjenestene må økes.

FOTO: KARL BRAANAAS

Både som ordførerkandidat i Asker kommune, men også som sønn av en far med demens, er det viktig for meg at vår kommune skal tilby Norges beste demensomsorg. Noe annet ville vært utenkelig.

Da min far på sine eldre dager utviklet demens, ble verdien av gode omsorgstjenester tydeligere enn noen gang. Blide og engasjerte pleiere ble et holdepunkt i hverdagen. Likevel så jeg det samme, gang på gang: hjemmesykepleiere som hadde for mange brukere å ivareta. Hjemmesykepleiere som gjorde sitt beste, men som kun hadde kort tid til rådighet før de måtte løpe videre til neste bruker.

Derfor er Asker Arbeiderparti helt tydelige på at grunnbemanningen i helsetjenestene må økes. De ansatte som ønsker det skal tilbys heltidsstillinger. Ikke bare er dette viktig for ansatte i kommunen vår; det er avgjørende for brukerne. Når noen med demens, som min far, må forholde seg til mange ulike mennesker i løpet av en dag, kan dette gjøre hverdagen enda mer uforutsigbar. Faste og hele stillinger styrker helsetjenestene våre.

Tidligere denne uka ba eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) norske kommuner ta grep i demensomsorgen. Det Listhaug derimot glemte å nevne, er at det er bare noen uker siden Høyre-regjeringen stemte imot å videreføre ordningen som gir tilskudd til dagaktivitetsplasser for hjemmeboende med demens. Dette tilbudet bidrar til meningsfulle dager for de med demens, der de kan være i aktivitet og ha en sosial hverdag.

Det er et paradoks at Listhaug sier at hun forventer at kommunene tilbyr dagaktivitetstilbud, samtidig som de kutter i ordningen som legger til rette for dette. Når Høyre og Frp ikke prioriterer demensomsorgen, trenger vi et sterkt Arbeiderparti i Asker som kan prioritere penger og nye løsninger til helsetjenestene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.