Vi er faktisk også en liten skogsbygd. Og dertil en meget vakker og fargerik bygd.

Les også: Naboer til Askers neste storutbygging angrer på at de valgte å samarbeide: – Vi skulle ha klaget, vi også

Les også: Høn-Landås: Man kan være redd for trafikalt sammenbrudd

Da bør vi kanskje ha råd til å la det bli plassert et skiskytteranlegg i Solli-området. Selv om jeg er litt betenkt over å skulle møte børsa på vei til Myggheim.

Men vi har mye å boltre oss i likevel. Og nå dukker det jo opp det nye Asker i 2020. Boltreplass for oss ikke-skyttere skulle det altså være nok av.

Nye Asker blir en halvøy som minner om et fargerikt mini av et stykke Norge.

Dette er en lokal kommunereform som det bør skinne av. Til beste for de 90.000 innbyggere som den vil romme. Asker blir virkelig en av de store kommunene i landet vårt.

Jeg går ut fra at de ansvarlige kommunepolitikere vil medvirke til etablering av sterke lokale sentre. Selvsagt med et hovedsenter med basis i nåværende Asker sentrum.

Etter mitt lille hode bør kanskje ikke sentrum vokse noe særlig mer. Men jeg må innrømme at jeg har en viss forståelse for dem som ivrer for dette.

Jeg skjønner at det nok er fristende for lokalpolitikere å vokse og streve for å få mer i kommunekassen og at Asker sentrum blir et sterkt hovedsentrum for service og tjenester. Og ikke minst et flott utstillingsvindu for «utenverdenen».

Men jeg er lite begeistret for planene om storutbygging på Høn-Landåsjordene. Også fordi jeg synes det er litt trist med ytterligere forsvinning av dyrkbar jord.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi burde slippe å anlegge et stort bysentrum. Lokale sentre og hovedsentrum i skjønn forening vil etter min oppfatning være tilstrekkelig å betjene de 90.000 og også ta imot turister/gjester, ja alle som vil innom bygda vår.