Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker og Bærum må ha 12.000 nye jobber på ti år

– Det bør skapes 50.000 nye jobber i Viken de neste ti årene. 12.000 av disse jobbene må komme i Asker og Bærum, skriver Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo.

– Det bør skapes 50.000 nye jobber i Viken de neste ti årene. 12.000 av disse jobbene må komme i Asker og Bærum, skriver Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo.

Foto: KARL BRAANAAS

En undersøkelse blant ungdom i Viken og Oslo viser at de er bekymret over egen mulighet i arbeidslivet etter koronapandemien.

De frykter at mange i deres generasjon faller utenfor arbeidslivet.

Undersøkelsen er basert på intervjuer med 1.000 unge i alderen 15–29 år og ble gjennomført i desember 2020 av Opinion på vegne av NHO.

Ungdommen er fremtiden. Dette er signaler vi må ta på alvor. Vi har et ansvar for å gi de unge i Asker og Bærum en tro på fremtiden og mest av alt sikre at de har jobber å gå til. 

Vi i NHO vil bidra med å ta ansvar for dette. Det bør skapes 50.000 nye jobber i Viken de neste ti årene. 12.000 av disse jobbene må komme i Asker og Bærum.

Halvparten av de spurte ungdommene i Viken og Oslo frykter at unge faller langvarig utenfor arbeidslivet grunnet korona. 

Vi har et ansvar for å gi de unge i Viken tro på fremtiden. Koronakrisen har forsterket utfordringene. Selv om krisen har truffet bredt, er unge blant gruppene som er særlig utsatte. Vi må gjøre det vi kan for at våre unge som har blitt ledige, ikke faller langvarig utenfor arbeidslivet.

Fram til i dag har generasjonene fått det bedre enn den forrige. Når ungdommen nå frykter at de får det verre enn foreldrene sine, så er det et signal vi må ta på alvor. Vår fremtidige jobb- og verdiskaping avhenger av denne generasjonen. De er fremtidens jobbskapere, de er fremtidens arbeidstagere.

Vi har et ansvar for å gi de unge i Asker og Bærum en tro på fremtiden.

Det kan bli et vanskeligere arbeidsmarked i Viken fremover, der bransjer som har vært gode på inkludering og som har sysselsatt personer med lavere formelle krav, som reiseliv, service og handel, er hardt rammet. Derfor vil jeg anbefale dem som lurer på det, å ta en utdanning.

Ungdom har et ansvar for å ta utdanning og sørge for at de har kompetansen de trenger for fremtiden. 

Snart er det søknadsfrist for videregående opplæring og høyere utdanning. Hvert år spør NHO sine medlemsbedrifter om hva slags kompetanse bedriftene trenger. Svarene pleier å være – ungdom med realfag og ingeniørfag og ungdom med et fagbrev.

Digitaliseringen og kravene om bærekraft og grønn omstilling gjør at nye ansatte med rett kompetanse og høy motivasjon står høyt på mange arbeidsgiveres ønskeliste. 

Mange bedriftsledere leter nå etter lærlinger som har gått bygg- og anleggsteknikk, elektro og datateknologi eller teknologi og industrifag. 

Akkurat nå i koronatiden er det vanskelig for hoteller og restauranter, men matfagene har stort mangfold og har mange ulike lærebedrifter. Dessuten vil denne bransjen kunne rekruttere igjen når smitteverntiltakene er fjernet og de kan drive mer normalt.

Ingen kan spå om fremtiden, pandemien har vist oss det. Men det som er helt sikkert, er at fremtidens arbeidsplasser er kompetansebaserte og at utdanning er en forutsetning for å kunne delta i fremtidens arbeidsliv.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.