Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker kommunestyres boligpolitikk

– Ta til fornuften, og la prosjektet få starte opp og gi oss boliger for 59 familier i et vakkert, ideelt område som ellers ville ligge brakk, skriver innsenderen om boligplanene i Landøyveien 5.

– Ta til fornuften, og la prosjektet få starte opp og gi oss boliger for 59 familier i et vakkert, ideelt område som ellers ville ligge brakk, skriver innsenderen om boligplanene i Landøyveien 5. 

Illustrasjon: Asker kommune

Det er lenge siden nå at jeg har fulgt med på lokalpolitikken i Asker, men desto mer skuffende var det å lese i Budstikka lørdag 21. august om hvordan mange av politikerne behandlet et boligprosjekt på Landøya som tydeligvis hadde versert hos plan og bygg i flere år uten å få en godkjennelse, enda prosjektet gjaldt utnyttelse av et vakkert område ved stranda rett over broen til Landøya.

Hovedargumentet mot godkjennelse av prosjektet var ifølge Budstikkas reportasje et for lite beløp til trafikk.

Høyres representant i utvalg for plan og byggesak ytret i sommer at hun var «mildt sagt forundret» over at eiendommen slipper så billig fra blant annet veikostnader.

«Nå risikerer vi at kommunen må betale dette selv, med skattepenger», mente hun, og skrev i en SMS til Budstikka at 6,6 millioner kroner er «svært knepent».

Noe tilsvarende sa MDGs Hanne Lisa Matt, og mente at både skoler og trafikk burde betales av prosjektet.

Dette mener jeg er en underlig innstilling for hva skal skattepengene gå til, da de vel er klar over hvem som ellers får regningen hvis ikke kommunen betaler, nemlig huskjøperne.

Å nevne skole som Matt gjorde, er jo unødvendig, for Landøya skole er meg bekjent nylig oppusset.

Disse ytringene om at kommunen ikke skulle bruke skattepenger er jo typisk for Asker som har håvet inn penger fra boligkjøpere ved å forlange betaling av kostnader til infrastruktur til boligområder i årevis, samtidig som de har masse skattepenger. Det fikk vi opplyst i Budstikka 24. august, der et annet medlem i Høyres kommunegruppe, Kari Sofie Bjørnsen, skrev at «kommuneøkonomien går så det suser», samtidig som to medlemmer av SV i samme Budstikke 24. august etterlyser flere boliger, mens Asker ligger i toppen av prisene i boligmarkedet.

Kanskje politikerne lener seg på opplysningene som Budstikka publiserte for et par uker siden, om at mange i Asker var så velhavende at de godt kunne bruke 15 millioner kroner på boligkjøp?

Men kommunen har ikke problemer med å bruke penger på idrettsarenaer for Frisk, som ishockeyhallen og treningsbane ved Thon hotell Vettre, et areal som opprinnelig var regulert til formål for en annen gruppe borgere, og direkte pengestøtte til Frisk som fikk ettergitt cirka 5 millioner kroner i utestående til Asker kommune for noen år siden, meg bekjent.

Derfor bør kommunen slutte å kreve at slike byrder som nevnt, pålegges boligkjøperne som har det tungt nok med å skaffe seg boliger i Asker, eller kanskje disse borgerne ikke er ønsket i kommunen, slik Bærum argumenterte med da de fikk klage på for dyre boliger.

Nei, ta til fornuften, og la prosjektet få starte opp og gi oss boliger for 59 familier i et vakkert, ideelt område som ellers ville ligge brakk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.