Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker kommunes ansvar

– Jeg er fornøyd med hjemmesykepleien, skriver Hege Jahren.

FOTO: PRIVAT

Jeg er enig med SVs politiske talskvinne i at Asker kommune ikke tar godt nok vare på sine beboere: Særlig innen helsepolitikk.

Det har vært 70 år med Høyre-ordførere i Asker, skriver hun. Det er faktisk verre enn det: Frp har hatt varaordføreren i Asker. Da ble kultur redusert, og det ble mindre til de fattige og syke.

Og hvorfor Asker kommune fortsatt bare har Høyre-ledere innen helse er uforståelig.

Hjemmesykepleien ble fra 20. januar 2020 delt i flere soner, men ikke med flere ansatte, og da er vi på stedet hvil.

Til sone nord 2 Vollen retter jeg en stor takk for innsatsen i hele koronatiden. De har virkelig stått på, og ingen har blitt smittet. De som kommer til meg, som bruker, kaller vi for hjemmehjelpen, for moro skyld. Fordi de fleste er ufaglærte, eller tilkallingsvakter.

I sommer var det svært flinke vikarer, som har gjort en strålende jobb. Men jeg stusser på at ingen av disse, etter eget utsagn, ble spurt om egen helse, hvor lenge de kunne jobbe og så videre til tross for koronatid.

Jeg er heldig, som får mye hjelp av hjemmesykepleien. De skal erstatte de seks timene per dag med BPA-assistenter som ble tatt fra meg i 2017. 

Jeg er fornøyd med hjemmesykepleien. Men en klar ulempe er at i løpet av de siste seks årene har det kommet 503 forskjellige mennesker her. Jeg er en sosial person, men grensene er oversteget.

Økt stress på grunn av daglig uforutsigbarhet har økt plagene mine. Jeg har MS og to sår som skal stelles. Ukentlig kommer det personer hit som sier at de aldri gjort det før, men de må da prøve. Det er meget lite gunstig for bruker/pasient.

Jeg har også nattevakter fra sone øst, og disse gjør en kjempejobb, men deres leder nekter å kalle inn flere, hvis det er kun tre som kommer på vakt. De har stort press. Her må kommunen trå til med mer penger.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.