Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker kommune og pride

– Pridebevegelsens engasjement løfter hele samfunnets kunnskap og bevissthet, skriver innsenderen.

– Pridebevegelsens engasjement løfter hele samfunnets kunnskap og bevissthet, skriver innsenderen.

Foto: Ludvig Gundersen

Kjære NN.

Jeg viser til det åpne brevet ditt til meg i Budstikka 24. juni angående Asker kommunes og mitt engasjement og roller som forbilder i kampen for LHBT-rettigheter. 

Da prideflaggene for første gang ble heist på paradeflaggstengene utenfor Asker rådhus, var det som direkte konsekvens av et forslag fra en innbygger som oppsøkte meg på Lenetimen. 

Jeg prøver nå å tenke tilbake for å komme på hvorfor vi ikke hadde gjort dette av oss selv tidligere. Grunnen må rett og slett være manglende bevissthet, og jeg er veldig takknemlig for denne innbyggerens initiativ som resulterte i en ny praksis for Asker kommune. 

Hadde påminnelsen kommet før, ville nok også flaggingen hatt en lengre historie. Med dette mener jeg ikke at det er innbyggernes ansvar å minne kommunen på å vise sin støtte, og flagging er jo også bare én måte å være med å markere pride på.

Ofte bidrar innspill fra innbyggere til å sette en sak eller et tema på dagsordenen – det er jo det du også gjør med innlegget ditt, når du etterlyser at Asker går tydeligere foran som eksempel.

Jeg er glad for at du setter spørsmålet på agendaen, og jeg er glad for at du tenker at kommunen og jeg kan bidra positivt. Jeg deler din lengsel etter et samfunn der alle kan elske den de vil og være den de vil, og du har dessverre rett i at vi også i 2021 har en vei igjen å gå.

Pridebevegelsens engasjement løfter hele samfunnets kunnskap og bevissthet, og selv om veldig mange også på andre arenaer gjør mye godt arbeid med å fremme mangfold, likeverd og respekt, kan vi alle helt sikkert gjøre enda mer og bli enda bedre.

Kanskje har du konkrete forslag til hvordan vi som kommune kan bidra støttende på nye måter, eller hvordan vi kan være med på å tilrettelegge for å sette fokus på mangfold og seksuelle minoriteter og kjønnsminoriteters rettigheter i bygda vår?

Asker har løftet frem medborgerskap som eget virksomhetsområde, og vi tror vi får det aller best når vi samarbeider – innbyggere, næringsliv, frivilligheten og kommunen.

Innbyggertorgene er knutepunkter for mye lokalt engasjement – kunne det vært et sted å starte? Jeg bare spør – kanskje er det noe helt annet det er større behov for.

Jeg vil uansett gjerne invitere deg til en prat om du har lyst, og i så fall kan du ta direkte kontakt med meg. For meg vil en slik dialog også kunne være nyttig i rollen min som styreleder i Sunne kommuner, WHOs norske nettverk. 

Asker kommunes forpliktelse til FNs bærekraftsmål er også med på å sette lokale LHBT-spørsmål inn i en internasjonalt sammenheng. Jeg håper vi snakkes, fortsatt god pride!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.