Overrumplet av spiseplikt på konsert

PÅ RESTAURANT: – Kjøttmåltidet var med andre ord forutsetningen for å få høre «høydepunkter fra operalitteraturen», skriver innsenderen.

PÅ RESTAURANT: – Kjøttmåltidet var med andre ord forutsetningen for å få høre «høydepunkter fra operalitteraturen», skriver innsenderen. Foto:

Av

Nylig ble Asker kammermusikkfestival arrangert.

DEL

Min kone og jeg skulle tirsdag 30. oktober på en konsert i regi av denne festivalen. Tittelen på konserten var «Operakafé», og vi gledet oss til å høre «høydepunkter fra operalitteraturen».

Les også: Asker kammermusikkfestival trekker flere og flere

I programmet sto det at «Restauranten Glorioso og Asker kammermusikkfestival samarbeider om en aften med italiensk mat og musikk». Og: «Billetter: Bestill bord hos Glorioso.»

Nå hadde min kone og jeg festivalpass, og vi ringte Glorioso for å bestille bord.

Da vi ankom Glorioso den kvelden, fikk vi bord, og det ble utdelt et program. I tillegg til informasjon om kveldens solister var det trykket en meny. På menyen opererte man med en tre retters middag som ble innledet med oksefilet, deretter ytrefilet av lam og til dessert tiramisùkake og kaffe.

Nå spiser hverken min kone eller jeg kjøtt, vi er vegetarianere. Vi spiser heller ikke kake fordi vi ikke tåler sukker. Det betyr at ingenting av dette kunne vi spise.

I tillegg var vi heller ikke sultne på en stor middag. Klokken var 19.00, og med en middag ved 17-tiden bak oss, virket dette opplegget helt malplassert.

Vi sa til den italienske restauratøren at vi ikke var sultne på middag. I tillegg kunne vi ikke spise noe av det som ble tilbudt, men vi sa at et glass vin kunne passe.

Til dette svarte han at vi hadde bestilt bord på restauranten hans, og bord på en restaurant betydde at man skulle spise.

Til dette repliserte vi at vi kom for å høre en konsert, og at konserten i dette tilfellet ble gitt i et restaurantlokale.

Restauratøren insisterte på at denne kvelden dreide seg om mat siden vi var på en restaurant.

Vi gjentok at vi er vegetarianere, og at menyen hans er umulig for oss å sette til livs.

Til dette svarte han at fordi det er så mange gjester, kunne han ikke tilby andre typer mat.

Min kone tok da frem musikkfestivalens program for å sjekke om det var informasjon om denne konserten som hadde gått oss hus forbi. Men nei, det sto ingenting i programmet om at hver tilhører til denne konserten plikter å spise en tre retters kjøttmiddag ved ankomst.

Det ble heller ikke gitt informasjon om dette da vi ringte restaurant Glorioso for å få bord til kveldens konsert.

Sjefen på restauranten var imidlertid ikke til å rikke. Han presterte også å si at hvis han ga oss lov til å slippe kjøttmiddagen, ville sannsynligvis flere av gjestene gjøre som oss, og det ville gi et dårlig økonomisk resultat for ham. Han informerte oss til og med om at han skulle betale solistene for deres opptreden den kvelden.

Det ble antagelig rikelig med penger til betaling av solister. Menyen var priset til 800 kroner per person.

Enden på visa var at vi ble bedt om å gå før konserten startet hvis vi ikke aksepterte menyen.

Og gå gjorde vi.

Vi hadde festivalpass, men ble nektet å oppleve konserten vi hadde betalt for, siden vi ikke godtok å spise en meny restaurant Glorioso påtvang alle tilhørerne.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Kjøttmåltidet var med andre ord forutsetningen for å få høre «høydepunkter fra operalitteraturen».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags