Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker Idrettsråd mot Asker Skiklubb?

Jørn Bue Olsen kritiserer lederen i Asker Idrettsråd for hennes synspunkter i Føyka-debatten.

Foto: Karl Braanaas

Styreleder i AIR involverer seg i intern debatt i Asker Skiklubb om eventuelt flytting av Føyka. Det gjøres over tre sider, inkludert forsiden i Budstikka. Når en styreleder uttaler seg offentlig er det på vegne av organisasjonen. Det er to fløyer internt i Skiklubben: En synes avtalen er god nok, en annen påpeker svakheter ved avtalen og mener den ikke er god nok.

Her er AIRs leder påstander: «En provosert styreleder i AIR frykter at et lite mindretall av eldre i Skiklubben skal avgjøre fremtiden», og «frykter at gubbene bestemmer». Forhandlingsutvalget til skiklubben hadde en gjennomsnittsalder på 68 år. Er det disse som var med å lage avtalen hun mener? 

Daglig leder i skiklubben skrev om ankepunkter mot avtalen – hun er en dame på 50+. Hva slags argumentasjon er dette fra AIR? Styreleder påstår at det skal være «en liten gruppe i skiklubben som står for en skjev fremstilling av saken» - i AIRs egen medlemsorganisasjon Asker Skiklubb. Og påpeker samtidig at hun «har full tillit til kommunen». Og altså ikke fagfolkene i sin egen medlemsorganisasjon. Er AIR blitt en støttegruppe til kommunen – mot sin egen medlemsorganisasjon?

Hvor sitter kompetansen mht å drive et Føyka idrettsanlegg: I staben på Føyka, i rådhuset eller hos AIRs styreleder? Når staben på Føyka gjør sin plikt og sier ifra om mulige ankepunkter mot avtalen, så hevder hun at medlemsorganisasjonens ansatte driver med «utidige påstander» og er «ikke redelige».

Dette er en vanskelig sak, men det kreves av en styreleder at hun setter seg inn i sakens alle sider og hører på fagekspertisen, leser høringssvar fra Skiforbundet, fotballforbundet osv. – som også har ankepunkter mot avtalen. Er dette også «ikke redelig» i AIRs bilde? Styrelederen er tydeligvis glad i fotball, det er mange av oss. Her er det Asker fotball, ca. nr. 50 i Norge, som trolig får det best med en ny matcharena finansiert av salget av Føyka. Og kanskje en-1- ekstra bane. Nærmer vi oss 30 baner i Asker? Mens Askers elitelangrenn er 3.best i Norge – uten en eneste skiarena.

Vi hadde alle stor tillit til kommunen da vi i skiklubbens styre dro i gang dette. Så gjør ikke kommunen jobben sin med å sikre store nok arealer og lage en god plan. Det er kommunen som svikter her – og produserer uenighet i idretten og Asker-samfunnet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.