Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker-idretten vil bidra til mer tid på is for flere

– Gjennom Folkehallen ser vi muligheten for å sikre at klimaendringer ikke setter en stopper for en av våre små idretter samtidig som dette kan gi vesentlig mer tid på is for løkkehockey, bandyentusiaster, familier og mosjonister – ikke bare fra Asker, men fra Stor-Oslo, skriver innsenderen om planene for Risenga skøytebane i Asker.

– Gjennom Folkehallen ser vi muligheten for å sikre at klimaendringer ikke setter en stopper for en av våre små idretter samtidig som dette kan gi vesentlig mer tid på is for løkkehockey, bandyentusiaster, familier og mosjonister – ikke bare fra Asker, men fra Stor-Oslo, skriver innsenderen om planene for Risenga skøytebane i Asker.

Foto: EVA GROVEN

Asker Idrettsråd har, sammen Asker Skøyteklubb, over lang tid arbeidet med Folkehallen, som er en enkel takoverdekking av dagens kunstisbane på Risenga. 

En mulighetsstudie finansiert av Asker kommune er oversendt for videre kommunal behandling. 

Vi ser at takoverbygget de siste ukene har skapt stort engasjement, og vi har forståelse for at et slikt prosjekt kan skape usikkerhet hos dagens brukere. 

Dessverre skyldes mye av usikkerheten at ideene og visjonen bak Folkehallen på Risenga er lite kjent.

Hensikten med Folkehallen er å sikre lavterskel tilgang for alle aktiviteter og idretter på is til et stabilt og trygt isanlegg. 

Mulighetsstudien viser at takoverbygget forenkler kommunens drift, reduserer kommunens kostnader, forbedrer energiøkonomisering og samtidig forlenger issesongen betydelig. 

Det finnes tilsvarende prosjekter i Norge, og fakta viser at bruken mangedobles – dette fordi organisert og egenorganisert aktivitet kan bruke isen samtidig og at sesongen forlenges med flere måneder. 

Dersom man skal ta de verste forventningene til klimaendringer alvorlig, kan vi raskt ende opp med en kommune uten noen form åpne isflater for befolkningen. 

Vi mener at disse funnene i mulighetsstudien veier tungt, og vi ønsker at kommunen skal sette seg bedre inn i selve studien.

Vi ser viktigheten av å gi de som ikke faller inn under noen former for organiserte paraplyer, anledning til å gi uttrykk for sine meninger om tankene som ligger i planene for Folkehallen. Her er vi helt enige med kommunen. 

Vi er kritiske til vinklingen på de saker som har blitt publisert, blant annet her i Budstikka, da vi mener at konklusjoner blir trukket uten at helhetsbildet blir presentert og uten noen form for administrativ eller politisk behandling.

Asker idrettsråd ser skøytesportens behov for lengre sesong. Gjennom Folkehallen ser vi muligheten for å sikre at klimaendringer ikke setter en stopper for en av våre små idretter samtidig som dette kan gi vesentlig mer tid på is for løkkehockey, bandyentusiaster, familier og mosjonister – ikke bare fra Asker, men fra Stor-Oslo. 

Folkehallen kan bli et bærekraftig destinasjonsmål for en stor del av Østlandet og sette Asker på kartet for hyggelig familieaktivitet også på is.

Denne saken skal presenteres for politikerne innen sommeren, og vi i Asker idrettsråd ser frem til videre konstruktiv dialog med kommunen om anleggsutvikling i kommunen – for idretten og for helsebringende egenaktivitet for «folket».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.