Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker Fotball – mer enn en fotballklubb

– Som den berørte fotballklubben på Føyka, med den kompetansen som ligger i Asker Fotball, er det naturlig at vi bidrar til mulighetsstudien for fotballanlegget på Drengsrud. Vi er positive til at Asker kommune tenker på fotballens vilkår hvis den eksisterende matcharenaen flyttes fra Føyka, skriver innsenderne.

– Som den berørte fotballklubben på Føyka, med den kompetansen som ligger i Asker Fotball, er det naturlig at vi bidrar til mulighetsstudien for fotballanlegget på Drengsrud. Vi er positive til at Asker kommune tenker på fotballens vilkår hvis den eksisterende matcharenaen flyttes fra Føyka, skriver innsenderne.

Foto: Hans Erik Ruud/Asker Skiklubb

Budstikka 8. oktober 1951: «Det var voldsomt innrykk til Ullevål da semifinalen mellom Asker og Vålerengen ble spilt i går. Privatbiler, drosjer, busser, trikk, tog og lastebiler rykket inn som til en landskamp. På forhånd hadde man regnet med omkring 20 000 mennesker. Mange mente dette var et blåøyd tips, men innrykket slo alle rekorder. Ca. 27 000 mennesker hadde funnet veien og det var kjempeinnrykk fra Asker, men også fra Bærum var det massevis av fotballinteresserte. … Første omgang endte uavgjort, men etter tre minutters spill i annen omgang dundret Willy Fossli en kanon i stangen, ballen spratt ut og returen satte han knallhardt utenfor Vålerengkeeperens rekkevidde. Med 1–0 for Asker tok de 90 minutter omsider slutt. Og Asker er klar til å møte Sarpsborg i finalen.»

Budstikka 22. oktober 1951: «Sarpsborg vant etter ekstraomganger etter at Asker hadde ledet 1–0 og 2–1. Det var 30 634 mennesker på Ullevål. Høljeregn og såpeglatt bane.»

I år er det 70 år siden Asker Fotball var i cupfinalen for herrer. Gjennom 50- og 60-tallet var Asker i toppen av norsk fotball. Etter dette har Asker gått opp og ned mellom de øverste divisjonene. I 2010 rykket Asker opp til nivå 2, men rykket ned igjen. I fjor glapp det i kvalifiseringsrunden. I 2021 har vi sjansen, og ambisjonen om opprykk er klar.

Asker er blant landets største kommuner og bør ha sin egen eliteklubb i fotball. Asker Fotball trenger et opprykk til nivå 2 før neste skritt kan tas til eliteserien. Vi er beæret av å bli kalt en eliteklubb av mange. Vi ønsker å bli det, og vi fremstår med samme kvalitet og utvikling som finnes i eliteklubber.

Asker fotball vil styrke A-stallen på veien mot toppfotballen og på en målrettet måte styrke ungdomssatsingen gjennom spillerutvikling og høyere trenerkompetanse. Ved å gjøre dette slipper unge spillere med stor fotballinteresse å reise til Drammen, Bærum eller Oslo for å utvikle seg.

Vi har i dag en topp og en utviklingsavdeling med 150 medlemmer fra 13 år og opp til A-lag samt et fotballakademi med 200 barn. I tillegg leder vi samarbeidsprosjektet «Sammen for fotball» for økt kompetanse og utvikling av fotballen i Asker kommune.

Asker Fotball vil være mer enn en fotballklubb. Vi er stolte av våre samfunnsprosjekter med gatelaget for unge og voksne med rusutfordringer, Asker United for unge voksne med nedsatt psykisk funksjonsevne og Hæppeprosjektet for ungdom. Prosjektene inkluderer 150 unge og voksne.

Som den berørte fotballklubben på Føyka, med den kompetansen som ligger i Asker Fotball, er det naturlig at vi bidrar til mulighetsstudien for fotballanlegget på Drengsrud. 

Vi er positive til at Asker kommune tenker på fotballens vilkår hvis den eksisterende matcharenaen flyttes fra Føyka. Asker fotball vil å bidra til at fotballen i Asker kommune blir best mulig for barn, unge og voksne – både kvinner og menn. Vi ønsker å legge forholdene til rette for at alle som vil, skal få delta i fotballen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.