Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker – et vakkert sted

– Da kom jeg til Asker, merket jeg at det offisielle språket her er smilet! skriver Adel Al Yafei. Han er en arabisk forfatter som har utgitt to diktsamlinger og en roman i Egypt. Nå skriver han på sitt språk en roman som gjelder en norsk historie. Her i Asker sentrum.

– Da kom jeg til Asker, merket jeg at det offisielle språket her er smilet! skriver Adel Al Yafei. Han er en arabisk forfatter som har utgitt to diktsamlinger og en roman i Egypt. Nå skriver han på sitt språk en roman som gjelder en norsk historie. Her i Asker sentrum.

FOTO: PRIVAT

Etter fem års opphold på dette vakre stedet som heter Asker, vil jeg ærlig si at livet her er veldig vakkert! 

Jeg bruker denne metaforen: Asker er det lille Oslo!

Hvis noen spør meg om hva slags by jeg foretrekker å bo i, en liten by eller en stor by, skal jeg svare med en gang og uten å nøle at den lille byen er den beste for meg. Derfor bor jeg i Asker i dag, og kanskje for alltid, selv om man ikke kan vite hva fremtiden skjuler.

Asker sentrum har to bygater. I disse gatene har vi alt vi trenger som innbyggere her. Folk i Asker gleder seg mye, for de ikke trenger å dra til et annet sted så lenge de ikke trenger noe fra andre steder. 

Selvsagt er det noe som ikke finnes i Asker, da kan man dra til Oslo, Bærum eller hvor som helst i dette vakre landet.

Da kom jeg til Asker, merket jeg at det offisielle språket her er smilet! Det er det jo i hele Norge. Jeg har ikke vært i eller bodd i andre norske byer slik at jeg kan beskrive livet der. Men selvfølgelig kommer de vakre bildene og de vakre lydene derfra og herfra hele tiden.

Det bemerkelsesverdige med Asker er at alle kjenner hverandre, okay, nesten alle, for å være ærlig, fordi vi har denne fordelen at kommunen vår er liten. Jeg mener at Asker er liksom en gruppe av åsene, og områdene i Asker er langt fra hverandre. Det kan være en ulempe, men for for meg er i hvert fall dette også en fordel, for hvordan ville Asker ellers være så vakker!

Jeg merket også da jeg kom til Asker at alle årstidene er så vakre! Det overrasket meg, men det var en vakker overraskelse!

Jeg har ikke noe godt forhold til sommeren. Men i Asker liker jeg sommeren.

Asker er stille. Og selv om Oslo er i nærheten, bare cirka 20 minutter på toget, forblir Asker stille.

Vi har: Dalene, åsene, skogene og strendene. Dessuten Oslofjorden, som ser på oss fra sørøst som et sjarmerende maleri. 

Jeg er blitt bedre til å skrive av å skrive i Asker. Jeg mener, når jeg setter meg og ser foran og bak meg, og til venstre og høyre, kommer alle de vakre bildene jeg trenger bilde etter bilde.

(Teksten er bearbeidet og rettet noe språklig av Budstikka, forhåpentlig uten å endre forfatterens skrivestil. Red.)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.