Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker er liksom en hage

– Forretningsfolk og innbyggere, alle tar være på stedet veldig godt, skriver Adel Al Yafei om Asker. Yafei er en arabisk forfatter som har utgitt to diktsamlinger og en roman i Egypt.

– Forretningsfolk og innbyggere, alle tar være på stedet veldig godt, skriver Adel Al Yafei om Asker. Yafei er en arabisk forfatter som har utgitt to diktsamlinger og en roman i Egypt. 

FOTO: PRIVAT

År etter år, og dette stedet foran øynene mine utvikler seg og blir ett av de vakre stedene i Norge. 

Jeg ser nye bygninger bli bygget i Asker sentrum. Disse bygningene gjør Asker vakrere enn før.

Asker er et vakkert sted fra før! Asker er liksom en hage – et sted som har alle slags blomster, og menneskene i den er glade, snille og generøse. 

Og dette som skjer nå, er å plante flere roser til den fremtidige generasjonen, for at stedet skal fremstå så vakkert som mulig.

Forretningsfolk og innbyggere, alle tar vare på stedet veldig godt.

Asker er også blitt et vakkert reisemål for turister både fra Norge ut utlandet. Jeg merker dette når jeg går en kort tur til sentrum eller til sjøkanten.

Asker er ikke en stor by liksom Oslo, Bergen, Paris, Berlin, London og Madrid, men turistene ser at dette stedet er kanskje mer vakkert enn disse byene på en måte eller en annen. Hovedårsaken er at stedet er så stille og har alt turistene trenger: havet, naturen, fjellene, dalene og de hyggelige menneskene er her. 

Noen turister er forfattere. De trenger inspirasjon for å få nye ideer. De finner alle de vakre bildene som de leter etter, her, i denne lille hagen.

Vi har en stor og fin kino som viser alle viktige og nye og filmer, forskjellige filmer.

Vi har også et stort bibliotek som inneholder bøker fra alle kulturer rundt om i verden.

Jeg har selv som forfatter to bøker på biblioteket, og jeg er så stolt av det! Og snart kommer den første romanen min til biblioteket. Alle ansatte ved biblioteket er så snille og hjelpsomme.

Mitt ønske er å kunne gi ut min andre roman på norsk, akkurat her på dette vakre stedet og for at stedet skal fremstå så vakkert som mulig.

.

(Teksten er bearbeidet og rettet noe språklig av Budstikka, forhåpentlig uten å endre forfatterens skrivestil. Red.)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.