Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Asker Ap og bærekraft

TOPP TRE: – Vi vil love en bærekraftig stemme i kommunestyret, skriver (fra venstre) Ragnhild Hartviksen (42), Ivar Granum (62) og Marianne Riis Rasmussen (58), som er Asker Aps trio på topp på listen til høstens kommunevalg.

Nye Asker. Velkommen 2019, valgåret da innbyggerne i Asker, Røyken og Hurum for første gang skal velge hvem som skal styre den nye, større Asker kommune.

Asker Arbeiderparti har utarbeidet sitt første program for Asker kommune etter sammenslåingen med Røyken og Hurum.

Les også: Ingen kamp om Ap-toppen

Les også: Aps Rasmussen stiller til valg likevel

Siden sammenslåingen ble vedtatt, har vi deltatt konstruktivt og aktivt i det som har vært et stort felles prosjekt, å skape et godt, nytt Asker, på basis av de tre gamle.

Vårt program reflekterer at det er viktig å videreføre samtidig som man skaper noe nytt – sammen.

Nettopp dette, å skape noe nytt, sammen, er noe vi, som Asker Arbeiderpartis toppkandidater, er spesielt opptatt av.

Vi bringer med oss erfaringer fra hver vår del av den nye kommunen, Ivar fra Hurum, Marianne fra Asker og Ragnhild fra Røyken.

Vi er forskjellige, men utfyller hverandre på en god måte.

FNs bærekraftsmål skal realiseres på verdensbasis innen 2030 og ligger også til grunn for Asker kommunes første kommuneplan.

Arbeiderpartiet kjenner seg godt igjen i bærekraftsmålene, selve begrepet bærekraft ble da også lansert av vår partinestor Gro Harlem Brundtland i FN-rapporten «Vår felles fremtid» allerede i 1987.

Bærekraftsmålene går derfor også som en viktig rød tråd gjennom vårt program.

Bærekraftsmålene kunne tenkes å være høytflygende verdensmål. Vi ser imidlertid at målene har overraskende stor betydning også i lokale Asker.

Bærekraft handler ikke bare om miljø og klima, men også om fattigdom og ulikhet, bærekraftige lokalsamfunn, bærekraftig forbruks- og produksjonsmønstre, og ikke minst arbeid.

For Arbeiderpartiet blir bærekraftsmål nr. 8 «Et anstendig arbeidsliv» ikke mindre viktig når kommunen utvides til 6.000 ansatte.

Kortreiste arbeidsplasser bidrar til et nytt, bærekraftig Asker.

Vi tror at å legge til rette for at våre innbyggere kan bo og jobbe i egen kommune dersom de ønsker det, vil gi nytt liv i både familier og lokalsamfunn.

Her henger plassering av arbeidsplasser og gode reisemuligheter naturlig sammen.

Samtidig anerkjenner vi at mange ønsker å pendle til arbeidsplasser i andre kommuner. Da må vi også legge til rette for at pendlerreisen deres blir effektiv og hyggelig.

En annen viktig grunntanke i vårt program er at alle deler av den nye kommunen skal være med i utviklingen av et enda bedre og mer sosialdemokratisk Askersamfunn.

Vår nye kommune blir stor i areal, og en fortsatt bærekraftig utvikling av eksisterende lokalsamfunn får stor betydning.

Å kunne kjenne seg igjen, samtidig som veien går fremover, er viktig.

Frivilligheten, innbyggerne selv, er betydningsfulle brikker i lokalsamfunnet. Vi må legge til rette for at de får god medvirkning.

De syv planlagte innbyggertorgene må få tilstrekkelig bemanning og ha åpningstider tilpasset alle brukere. Arbeiderpartiet mener dessuten at det bør etableres utvalg ved alle syv innbyggertorgene.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi håper at du som innbygger vil bidra til at Asker Arbeiderparti får god oppslutning ved lokalvalget, og vi vil love en bærekraftig stemme i kommunestyret.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.