Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Årevis med nedprioriteringer – nå er det nok

– Kommunen bør sette fart, slik at ikke 500 barn og unge står uten treningstilbud kommende vinter, skriver innsenderen i forbindelse med arbeidene på Stabekkbanen.

– Kommunen bør sette fart, slik at ikke 500 barn og unge står uten treningstilbud kommende vinter, skriver innsenderen i forbindelse med arbeidene på Stabekkbanen.

Foto: TRINE JØDAL

Bandyen har i årevis vært nedprioritert og underutviklet fra Bærum kommunes side. 

Nå bør kommunen i det minste sette fart på utbygging som uansett må skje, slik at ikke 500 barn og unge står uten treningstilbud kommende vinter.

I den store sammenhengen blir dette et veldig lite plaster på et stort sår i forhold til nedprioriteringene som har foregått over veldig lang tid.

Med iskapasitet snakker vi ikke bare om bandy. Ser man på den generelle skøyteinteressen i kommunen, er kapasiteten sprengt til randen. Årets vintersesong var vel et levende bevis på folks interesse for å komme seg ut på isen. Det hører dog til sjeldenheten å få så gode forhold på fjordisen.

Selv er jeg trener for Stabæks bandyjenter. De siste par årene har laget vårt med jenter vokst fra cirka 20 til 60 utøvere. Jentene elsker denne sporten.

Nå under koronaåret har vi kunnet tilby bra med iskapasitet i mangel på seriekamper som tar banekapasitet. Det viser bare at rekruttering og interesse selvfølgelig påvirkes av banekapasitet og tilbud.

Kommende sesonger ligger an til å bli helt sprengt. Når jentene gjerne skulle vært på isen to til fire timer i uken må de ta til takke med én til to timer. Publikum må nok sprøyte sin egen is eller satse på værgudene og fjordisen.

Det står i kommunens anleggsplan at de skal basere beslutninger på «basert på dokumenterte behov». Her har kommunen jobbet mot sin egen strategi.

I årevis har man fått nei til utbygging av isbaner i Bærum. Dette er dessverre bandyfolket blitt vant til.

Samtidig er det ikke for dyrt å sette av midler til andre aktiviteter beslutningstagerne foretrekker bedre. Eksempelvis skyting, friidrett, ridning, skiskyting eller tennis. Langt smalere idretter basert på Bærums faktiske behov, men langt høyere oppe på prioriteringslisten.

Jeg har ikke noe imot nevnte aktiviteter, men hvorfor havner stadig bandy nederst på prioriteringslisten? Er det medieoppmerksomhet eller faktisk behov som bør avgjøre?

Jeg tror politikerne blir påvirket av hva de ser på TV og riksdekkende nyheter. Jeg skjønner det godt. Jeg hopper selv i sofaen når Tiril Eckhoff tar nye gull i skiskyting. Norges Skiskytterforbund skryter av at 1,9 millioner nordmenn er interessert i skiskyting. Men vi kan ikke beslutte anleggsutbygging etter hva vi er interessert i å se på TV.

Vet kommunen at bandy er større enn skiskyting på verdensbasis, i Norge og i Bærum når de fatter vedtak?

For oss bandyspillere gjør det vondt å se 150 millioner kroner til friidrett og nei til 3 millioner kroner i utbygging av isanlegg som faktisk er til nytte og glede for flere mennesker i kommunen.

Jeg forventer at politikere ikke bevilger penger etter hva de liker å se på TV, men der det faktisk er behov.

Jeg tenker det ville vært stor ståhei om fotballspillere måtte trene på asfalt, eller skyteskivene på Fossum ble stengt ned en hel sesong. Vi er 100 prosent avhengige av et godt tilbud nær der folk bor, ellers rakner det. Min spådom er at vi kommer til å miste over halvparten av jentene med én sesong uten is på Stabekkbanen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.