Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Året det var så bratt

– La oss være den typen publikum som fortjener den beste fotballen, for den vil vi oppleve igjen, skriver innsenderen. Her fra en av Stabæk-herrenes sjeldne seirer, 2–1 over Haugesund på Nadderud søndag 31. oktober.

– La oss være den typen publikum som fortjener den beste fotballen, for den vil vi oppleve igjen, skriver innsenderen. Her fra en av Stabæk-herrenes sjeldne seirer, 2–1 over Haugesund på Nadderud søndag 31. oktober.

Foto: KNUT BJERKE

«Skal du være med på kamp til helgen?» «Kamp? Hvorfor det? Det er jo så kjedelig! De taper jo uansett!»

Hørt det før? Ja, antageligvis. Sagt det før? Ja, kanskje. Gitt opp? Nei, det har du vel ikke?

Ja da, vi skal være helt enige: 2021 har vært ganske bedritent på mange områder. Fotball. Stabæk. Nedrykk. Halvtomme tribuner til tross for at restriksjonene er opphevet. Skuffelse. Dårlig underholdning.

Har du sett det i år, eller? Ja, kanskje. Hva gjør du med det? Ikke mye du kan gjøre, vel? Det er jo ikke du som er på banen. Og du har da bedre ting å bruke tiden din på enn å bli skuffet på Nadderud! Igjen! 

Enig? Ja, det er vel lov å være enig. I en kort periode. Det er lov å gi opp. For en kort stund. Hvis du har gitt opp for godt, er det ikke sikkert det er deg jeg prøver å nå frem til med dette skriveriet. Men les gjerne likevel, og se om ikke du kan ombestemme deg.

Spør ikke hva Stabæk kan gjøre for deg, spør hva du kan gjøre for Stabæk.

«Nei, så kjedelig det har vært i år, så fortjener ikke lagene min støtte!» Greit. Tenk gjerne sånn. En kort stund. Og så kan du tenke: «Nei, hvis jeg vender ryggen til laget, så fortjener vel ikke jeg noe bedre spill heller?» Og da prater vi samme språk.

Det er lett å støtte laget når alt går på skinner. Vi har hatt utrolig mange fantastiske oppturer, både med gutta og chixa.

Og vi har hatt en del nedturer. Vi har rykket ned. Vi har vært farlig nære konkurs. Vi har blitt kastet ut av gymsalen på Fornebu. Vi har møtt motgang fra kommunen i forbindelse med utbygging av Nadderud. Vi har hatt rettsvesenet mot oss. Vi har mistet gode spillere. Både blant gutta og jentene.

Men vi har kommet oss på bena igjen. Hver gang. Hver nedtur vi har hatt har hjulpet oss til å sette mer pris på oppturene, så det kommer noe godt ut av nedturene også.

Hver bidige nedtur vil forsterke euforien vi kjenner når lærkula triller over krittstreken og sender Nadderud til himmels når vi tar en ny, etterlengtet seier!

Gutta ligger på nedrykksplass. Chixa ligger på ganske trygg plass. Begge lag har gode sjanser til å klare seg. Begge lag har lyst til å være i det gode selskap også neste år. Selv om det ikke alltid ser sånn ut.

Det er lett å finne noe negativt å henge seg opp i. I hvert fall når vi leter. Men jeg synes vi skal lete etter det positive i stedet. For det finnes der det også. Og det er mye morsommere å ha et positivt fokus. Prøv, så skal du se!

La oss være den typen publikum som fortjener den beste fotballen, for den vil vi oppleve igjen. Vi har unge lag med høyt potensial. De kommer til å berge plassen, men de trenger vår hjelp.

Support betyr støtte, så støtt laget ditt. Kom på kamp, og bli med på å løfte laget frem. Enten du står og synger, eller du sitter og klapper. Vi trenger alle, og det er plass til alle. Gudene skal vite at det er plass til alle!

Og skulle det verste skje, og ett eller begge lagene rykker ned? Da rykker vi bare opp igjen. Hvorfor? Fordi vi er Stabæk!

Alltid. Uansett.

(Den opprinnelige versjonen av dette innlegget kan leses på chixa.no. Red.)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.